Datum: 07/12/2021 18:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Parc Des Princes
Kroonprins Mbappe en koning Messi maken Club Brugge helemaal in: Europees verhaal begon als sprookje en eindigt in nachtmerrie

Club Brugge verloor ook zijn laatste poulematch in de CL en is Europees uitgeschakeld

Kroonprins Mbappe en koning Messi maken Club Brugge helemaal in: Europees verhaal begon als sprookje en eindigt in nachtmerrie

PSG heeft na het gelijkspel in Brugge de puntjes even op de i gezet. Een onhoudbare Mbappe en dominante Messi sloegen de Europese droom van blauw-zwart om te overwinteren al heel snel aan diggelen. Het begon zo mooi, maar Club eindigt toch met 20 tegendoelpunten en 6 voor.

Philippe Clement bleef toch wel wat verrassen. Toen de opstelling van Club Brugge in de mailbox viel, stond daar toch weer Cisse Sandra, waar eerder Van Der Brempt verwacht werd. Voor de rest weer geen Vormer, maar wel Balanta en Rits voor de verdediging. PSG startte met al zijn vedetten. Dat gelijkspel in Brugge lag zwaarder op de maag dan ze gedacht hadden in België.

Dat werd meteen duidelijk. Na zes minuten stond er 2-0 op het bord te flikkeren. Twee keer Kyllian Mbappe, twee keer heerlijk afgewerkt. Pure klasse. Daar kan je als Club Brugge zijnde niet veel tegen beginnen. Ja, als ze er geen zin in hebben, maar als Di Maria, Messi en hun superspits op volle toeren draaien... Nee, da's geen spek voor eender welke Belgische bek. Mbappé werd daarmee de jongste speler ooit die de kaap van 30 doelpunten in de Champions League overschreed. Even ter vergelijking: Messi had er op die leeftijd 15.

Maar om zijn roemrijke ploeggenoot bij te halen, heeft Mbappe wel nog wat jaartjes nodig. Die blijft immers aan zijn intussen immens totaal van 124 in 154 matchen bijvoegen. De Argentijnse superster ging nadrukkelijk op zoek naar zijn goaltje en had het al twee keer redelijk egoïstisch gedaan, zonder succes. De derde keer was wel de goeie keer met een heerlijke draaier zoals alleen hij dat kan. Maar de actie die eraan vooraf ging van Mbappe was eigenlijk nog mooier. Maar goed, Mignolet voor de derde keer geklopt, behalve bij de eerste twee keer kansloos...

Club speelde in de tweede helft veel compacter en PSG haalde de voet van het gaspedaal. Lang en De Ketelaere kregen zo een paar mooie kansen, maar Donnarumma is natuurlijk ook niet de eerste de beste. Het was Rits die de eer toch wist te redden in Parijs. Net na de 3-1 werd hij naar de kant gehaald voor Vormer.

PSG had tot dan niks klaargemaakt in die tweede helft. Het leek hen allemaal niet veel meer te kunnen schelen. Maar dan zwengelden Messi en Mbappe toch nog even de turbo aan. Mbappe terroriseerde Mata en Messi deed hetzelfde met Van Der Brempt. De jongeling trapte in de val en Messi ging naar de grond. Penalty en de grootmeester zelf maakte er 4-1 van.

Het Europees avontuur, dat nochtans mooi begon, eindigde zo in mineur. In de eerste twee matchen incasseerde Club 2 doelpunten. In de vier volgende maar liefst 18. Vooraf hadden wel velen 0 op 18 voorspeld, maar dit laat toch een zure nasmaak achter. Zeker gezien de torenhoge ambities die de West-Vlamingen hadden.   

Opstellingen

PSG PSG

  Speler G Beoordeel
2 Hakimi Achraf 90' -
5 Marquinhos 90' -
6 Verratti Marco 83' -
7 Mbappe Lottin Kylian ⚽ ⚽ A   83' -
11 Di María Ángel A 71' -
18 Wijnaldum Georginio 90' -
22 Diallo Abdou 90' -
25 Mendes Nuno 49' -
27 Gueye Idrissa Gana 71' -
30 Messi Lionel ⚽ ⚽ 90' -
50 Donnarumma Gianluigi 90' -
  Bank G Beoordeel
1 Navas Gamboa Keylor -  
3 Kimpembe Presnel -  
8 Paredes Leandro Daniel 19' -
9 Icardi Rivero Fonseca Nacimiento Mauro Emanuel 7'  
15 Danilo -  
17 Dagba Colin -  
21 Herrera Agüera Ander 19' -
24 Kehrer Thilo   41' -
28 Dina Ebimbe Eric Junior 7'  
60 Letellier Alexandre -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
3 Balanta Eder 69' -
4 Nsoki Stanley 90' -
5 Hendry Jack 90' -
10 Lang Noa A   90' -
18 Ricca Federico 90' -
20 Vanaken Hans 90' -
22 Mignolet Simon 90' 10
26 Rits Mats 69' -
77 Mata Clinton 90' -
90 De Ketelaere Charles 90' -
98 Sandra Cisse 56' -
  Bank G Beoordeel
2 Sobol Eduard -  
7 Wesley -  
8 Otasowie Owen -  
11 Maouassa Faitout -  
19 Sowah Kamal -  
21 Izquierdo Mena José Heriberto -  
25 Vormer Ruud 21' -
28 Van Der Brempt Ignace 34' -
29 Dost Bas -  
44 Mechele Brandon -  
72 Mbamba Noah 21' -
91 Lammens Senne -  
Herbeleef PSG - Club Brugge

Vooraf