Analist ziet grote gevaar voor Club Brugge tegen Genk: "Zijn positie wordt heel belangrijk"

Analist ziet grote gevaar voor Club Brugge tegen Genk: "Zijn positie wordt heel belangrijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge probeert zondag zijn inhaalrace op de andere drie ploegen in te zetten met een winst op Genk. Dat wordt echter niet makkelijk, want de Limburgers bezorgden blauw-zwart dit seizoen al grote problemen. Analist Franky Van der Elst ziet ook wat ze zeker niet mogen doen.

Van der Elst benadrukt het gevaar dat Joseph Paintsil vertegenwoordigt. De razendsnelle winger scoorde dit seizoen al 14 keer en gaf ook 14 assists. ongelooflijke cijfers! "Ze moeten vooral verhinderen dat jongens als El Khannouss balletjes binnendoor kunnen geven op de snelle Paintsil op rechts", geeft Van der Elst raad aan Club in Het Nieuwsblad.

Club zal de ruimtes op het middenveld klein moeten houden en druk zetten op de bal. "Club Brugge moet vooral zien dat het niet te makkelijk gepakt wordt, zoals Anderlecht overkwam. Daar leek het toch een afspraak te zijn dat als de bal bij Genk vanop links naar het centrum ging, Paintsil zo snel mogelijk diep gespeeld moest worden in de vrije ruimte."

Genk lokt de tegenstander uit zijn kot door de bal aan de ene kant te hebben om door te steken naar de andere kant. Paintsil maakt daar handig gebruik van als de verdediging opschuift. "De positie van Meijer wordt zo heel belangrijk", aldus nog Van der Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties