Rik De Mil onthult welke Belgische speler nog meer gaat opleveren dan Charles De Ketelaere

Rik De Mil onthult welke Belgische speler nog meer gaat opleveren dan Charles De Ketelaere

Rik De Mil werkt graag met de jeugd en heeft er al een heel deel onder zijn hoede gehad bij Club NXT. Hij hevelde er ook al een pak over naar de A-kern. Om maar te zeggen dat de interim-trainer van blauw-zwart er een goed oog in heeft. Hij ziet ook wie straks de recordsom van CDK kan overtreffen.

En het is geen speler van Club Brugge. “Bilal El Khannouss, als hij het geduld kan opbrengen en nog een paar stappen zet. Ik zag hem twee jaar geleden al bezig, tegen onze beloften", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Hij stak er niet bovenuit omdat hij de fysieke capaciteiten nog ontbeerde, maar je zag wel geweldige flitsen. Met Charles was dat ook zo. Hij speelde niet voortdurend iedereen weg. Maar je zag wel iedere training uitzonderlijke momenten."

Ook bij Club zit er eentje die de Europese top kan ambiëren volgens De Mil. “Dat kan je niet voorspellen. Maar als Jorne Spileers zich blijft ontwikkelen, zeker ook fysiek, zal hij véél hebben om een volgende stap te kunnen zetten.”

Jorne Spileers mag zich qua kwaliteiten en talent naast Debast stellen. Alleen heeft hij nog wat kilometers op de teller nodig. Zoals dat foutje tegen Genk: dat zijn kilometers. Maar door zijn positiespel heeft hij in die match wel vier tegengoals vermeden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties