Lorenzo Staelens zegt wie Club Brugge op dit moment mist en welke vervanger niet rendeerde

Lorenzo Staelens zegt wie Club Brugge op dit moment mist en welke vervanger niet rendeerde
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge kon zich niet kwalificeren voor de finale van de Croky Cup. In de slotfase van de terugmatch van de halve finale kon Union SG het doelpunt dat voldoende was voor de kwalificatie scoren.

Clubicoon Lorenzo Staelens zag blauwzwart de voorbije weken telkens in het diepe slot van de wedstrijd door de knieën gaan. Nu scoorde Ross Sykes in de 94ste minuut om Union SG naar de bekerfinale te trappen.

“De zaken zitten wat tegen bij Club Brugge, maar de over-mijn-lijkmentaliteit van Union ontbreekt momenteel bij Club. Ze spelen ook aan een veel lager tempo”, analyseert Staelens bij Sporza. “Dat is ergens wel de verantwoordelijkheid van de coach.”

Al is dat geen probleem van dit seizoen. Staelens zag die mentaliteit, die eigen was aan Club Brugge, de voorbije jaren telkens verminderen. Hij weet bij god heel goed wie blauwzwart op dit moment mist.

Inbreng Ordonez rendeert niet bij Club Brugge

“Ze zouden een type-Vormer in de ploeg moeten hebben, die veel inzet toont. Dat doet Eder Balanta wel soms, maar hij neemt de ploeg niet mee op sleeptouw. Pure pech kan je het niet meer noemen. Sedert nieuwjaar zit Club wat in een dipje. Daar kan je alleen uitraken met een goede prestatie.”

Transfers zullen ook nodig zijn, want volgens Staelens zit het defensief niet altijd goed bij Club Brugge dit seizoen. De inbreng van Ordonez was een poging van Deila om het tij achterin wat te keren.

“Of dat een verbetering was? Ik denk het niet. Maar hij kan het ook niet op zijn eentje veranderen. Club moet maken dat het geen late tegentreffers meer slikt, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties