Titel van Anderlecht als succes door Vandenhaute en Coucke? Van Himst spreekt klare taal

Titel van Anderlecht als succes door Vandenhaute en Coucke? Van Himst spreekt klare taal
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht staat dicht bij de landstitel in de Jupiler Pro League. Zeker na vorig seizoen zou dat een onverhoopt succes zijn.

RSC Anderlecht heeft enkele moeilijke seizoenen achter de rug. Vorig jaar was een groot fiasco, maar nu staat de ploeg van Brian Riemer op twee speeldagen van het einde aan kop van de rangschikking.

Het is zelfs mogelijk dat paarswit zondag de titel pakt tegen Club Brugge, wat nog voor extra pigment zal zorgen. Ook voor Wouter Vandenhaute en Marc Coucke zou het een bijzonder moment worden, maar kan je een mogelijke titel ook hun succes noemen?

Er is heel veel kritiek geweest op hen. Zij zijn de bazen, zij beslissen - ook financieel. En ze hebben volgens mij goed werk geleverd”, zegt Paul Van Himst aan Het Laatste Nieuws.

Winnen of een puntje pakken tegen Club Brugge?

“Ze hebben toch wat meegemaakt de laatste jaren. Hier het stadion binnenrijden, het publiek dat zich tegen hen keerde, spandoeken die omhoog gehangen werden.... Dat is incasseren. Je blijft in de eerste plaats toch 'ne mens'. Dus ja, ze verdienen dit.”

Van Himst kijkt alvast uit naar zondag, vooral naar de ingesteldheid van Brian Riemer met zijn elftal. “Alles op alles zetten voor een overwinning of toch blij zijn met een puntje? Kunt ge in zo'n thuismatch voor 25.000 man verdedigend spelen? Ik weet het niet. Ik weet het niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties