Datum: 12/12/2020 16:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Le Canonnier
Beerschot stelt teleur en verliest met duidelijk cijfers op het veld van Moeskroen

Moeskroen heeft deze middag met 3-1 gewonnen van Beerschot

Beerschot stelt teleur en verliest met duidelijk cijfers op het veld van Moeskroen
Foto: © photonews

Moeskroen heeft deze middag een vlotte overwinning geboekt tegen Beerschot. Het werd 3-1. Onana, Da Costa en Tabekou scoorden voor Moeskroen, terwijl Holzhauser voor de eerredder kon zorgen bij Beerschot.

Bij Beerschot waren er enkele wijzigingen in vergelijking met vorige week tegen Eupen. Zo waren Tissoudali en Frans niet wedstrijdfit en Vorogovskiy moest op de bank plaatsnemen. Ook bij Moeskroen waren er enkele wijzigingen.

Moeskroen begon het beste aan de wedstrijd en na iets meer dan 10 minuten kwamen ze al op voorsprong. Ze hadden er wel een cadeau van Vanhamel voor nodig, want de doelman van Beerschot speelde de bal recht in de voeten van Onana. De middenvelder moest de 1-0 enkel nog maar naast Mboko duwen.

Beerschot kon daar weinig tegenover zetten. De beste kansen kwamen er via Coulibaly. Eerst trapte hij op Silvestre en even later legde de middenvelder van Beerschot de bal net naast het doel van Koffi. Net voor de rusten konden Suzuki en Van Den Bergh net niet bij een voorzet van Holzhauser en dus was 1-0 de ruststand.

Tweede helft

Beerschot aan zet dus in de tweede helft, maar het eerste gevaar kwam er wel via Moeskroen. Eerst legde Ciranni een vrije trap over het doel van Vanhamel en even later had de doelman een goede redding nodig op het schot van Faraj.

De 2-0 viel uiteindelijk toch. Onana speelde de bal goed in op Da Costa en de aanvaller schakelde eerst zijn verdediger uit via een mooie sleep om daarna de bal overhoeks binnen te trappen.

Bij Beerschot kwam het gevaar, net zoals in de eerste helft, via Coulibaly. De middenvelder was de beste man op het veld bij de bezoekers, maar zijn schoten gingen zelden tussen de palen. Ook Eleke kreeg zijn schot niet tussen de palen na een mooie pass van Coulibaly.

Tabekou

Een kwartier voor het einde was de wedstrijd gespeeld. Faraj kon alleen op doel afgaan en hij legde de bal nog breed tot bij Tabekou. De flankaanvaller had de bal maar binnen te duwen en dus stond de 3-0 op het bord. 

In het slot zorgde Holzhauser nog voor een eerredder dankzij een knappe actie van Sanyang, maar 3-1 werd ook de eindstand. 0 op 6 dus voor Beerschot en daardoor laten ze een kans liggen om mee aan de leiding te komen met KRC Genk. Moeskroen doet een goede zaak en springt door deze overwinning over STVV naar de voorlaatste plaats.

Opstellingen

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Da Costa Nuno 77' -
Xadas A 81' -
5 Agouzoul Saad 90' -
6 Hočko Deni 90' -
7 Olinga Fabrice 68' -
8 Onana Jean 90' -
11 Mohamed Dimitri 90' -
13 Ciranni Alessandro 90' -
14 Faraj Imad A 90' -
16 Koffi Hervé 90' -
26 Silvestre Matias 90' -
  Bank G Beoordeel
9 Postolachi Virgiliu 9'  
18 Quirynen Robbe -  
21 Gillekens Nick -  
29 Badibanga Beni 13' -
30 Van Durmen Benjamin -  
47 Gueye El Hadji -  
70 Tabekou Serge 22' -

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
2 Van Den Bergh Jan 90' -
3 Prychynenko Denis   59' -
6 Mboko Ayrton 57' -
7 Eleke Blessing 90' -
8 Holzhauser Raphael  90' -
10 Suzuki Musashi 90' -
15 Bourdin Pierre 90' -
16 Pietermaat Tom 61' -
18 Sanusi Ryan 90' -
28 Coulibaly Ismaila 90' -
31 Vanhamel Mike 90' -
  Bank G Beoordeel
Ceulemans Senne -  
Mukuna David -  
6 van den Buijs Dario 31' -
22 Sanyang Abdoulie A 29' -
24 Vorogovskiy Yan -  
27 Halaimia Mohamed Réda 33' -
72 Lejoly Antoine -  
Herbeleef Moeskroen - Beerschot

Vooraf