andAnderlecht
gnkKRC Genk
Lukas Nmecha (pen) 59'
1-0
Datum: 11/12/2020 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Lotto Park
Sterk Anderlecht pakt verdiende zege tegen onherkenbaar Genk, maar verliest Verschaeren waarschijnlijk voor lange tijd
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 988 reacties

Anderlecht won thuis van Genk

Sterk Anderlecht pakt verdiende zege tegen onherkenbaar Genk, maar verliest Verschaeren waarschijnlijk voor lange tijd

Anderlecht is de eerste ploeg die Genk kan kloppen in acht wedstrijden. En het was zeker niet onverdiend. Paars-wit was qua gretigheid veruit de betere. Genk had één kans over de hele wedstrijd. De match werd wel ontsierd door twee zware blessures en een onnodige penaltydiscussie.

We moeten toegeven dat de verwachtingen dat Anderlecht tegen Genk veel ging betekenen eigenlijk laag waren. Een van vertrouwen blakend Genk tegen een ploeg die dit seizoen klap na klap te verwerken kreeg. Maar na tien minuten had Anderlecht al een kans of drie bij elkaar gevoetbald en hield Vukovic Genk overeind met een supersave op een poging van dichtbij van Delcroix. Aan de andere kant moest Miazga dan weer redding brengen op de lijn na een kopbal van Onuachu.

Ontsierd

Heel leuk begin! Maar Anderlecht was baas. Jawel, u mag dit met een intentie van verbazing lezen. Miazga legde Onuachu aan banden, Lokonga en Cullen zaten kort op Hrosovsky en Heynen en Verschaeren en Nmecha gaven de drie Combianen geen tijd om uit te voetballen. Die afwerking blijft een probleem. Amuzu en nogmaals Nmecha hadden de openingsgoal aan de voet, maar gescoord werd er niet.

De leuke eerste helft werd ontsierd door twee (waarschijnlijk) zware blessures. Eerst moest Verschaeren van het veld gedragen worden nadat hij zich een ogenschijnlijk ontschuldige controle uitvoerde. Zijn steunbeen gleed echter weg en hij kwam zwaar op zijn linkerbeen terecht. Daarna was het de beurt aan Cuesta na een bijzonder hard kopduel met Cullen. De Colombiaan was weg van de wereld en moest ook afgevoerd worden. De eerste helft duurde zo maar liefst 56 minuten.

Respect Sambi

Een aanslag op de match? Nee, niet echt. Beide ploegen gingen vol voor de zege en Anderlecht bleef de gevaarlijkste ploeg. Na een uitbraak werd er een fout op Nmecha begaan en legde ref Verboomen de bal op de stip. Even dreigde er een debacle toen Vlap de bal niet wou afgeven aan Nmecha, maar kapitein Lokonga ging er zich mee moeien en de Nederlander gaf uiteindelijk toe. Nmecha zette de elfmeter feilloos om. Respect Sambi!

Anderlecht op voorsprong en u weet ook wel wat er dan normaal gezien gebeurt... Maar niet deze keer. Ze kropen niet achteruit. Eindelijk dan toch die les geleerd? Genk was nergens eigenlijk. Kompany had een plan gevonden om de aanvallende dreiging uit te schakelen door de opbouw te verhinderen en het werkte. 

Anderlecht morste wel met de kansen en zo bleef het spannend. Miazga en Delcroix speelden een beresterke match, samen met Sambi Lokonga. Die drie weigerden een onherkenbaar Genk een kans te geven. 
 

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Mukairu Paul 83' 7
Wellenreuther Timon 90' 6
7 Nmecha Lukas 90' 8
8 Cullen Josh 90' 7
14 Mykhaylichenko Bogdan   90' 5
20 Miazga Matt 90' 7
40 Amuzu Francis 83' 7
42 Delcroix Hannes 90' 7
48 Sambi Lokonga Albert 90' 9
51 Verschaeren Yari 40' 5
62 Murillo Michael   90' 4
  Bank G Beoordeel
Lissens Lucas -  
Vercauteren Rik -  
Verbruggen Bart -  
10 Vlap Michel   50' 5
19 Bundu Mustapha -  
38 Dauda Mohammed 7'  
46 Ait El Hadj Anouar 7'  
54 Sardella Killian -  
61 Arnstad Kristian -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
1 Vukovic Danny 90' -
7 Ito Junya 90' -
8 Heynen Bryan 90' -
17 Hrosovský Patrik 68' -
18 Onuachu Paul   90' -
21 Uronen Jere 90' -
23 Munoz Daniel 90' -
27 Bongonda Theo 79' -
31 Mæhle Joakim 90' -
33 Lucumí Jhon   90' -
46 Cuesta Carlos 45' -
  Bank G Beoordeel
Limbombe Bryan -  
4 Wouters Dries 45' -
5 Arteaga Gerardo -  
9 Dessers Cyriel   22' -
11 Toma Bastien -  
20 Møller Daehli Mats -  
24 Oyen Luca 11' -
26 Vandevoordt Maarten -  
38 Kouassi Eboue -  
80 Dwomoh Pierre -  
Herbeleef Anderlecht - KRC Genk