Datum: 27/09/2020 18:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge komt even met de schrik vrij, maar derde opeenvolgende derbyzege is een feit
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Brugge
| 361 reacties

Club Brugge klopt stadsgenoot Cercle Brugge met 2-1

Club Brugge komt even met de schrik vrij, maar derde opeenvolgende derbyzege is een feit

Club Brugge mag zich tot 26 januari 'de ploeg van de stad' noemen. Het gaf een voorsprong vroeg in de tweede helft uit handen, maar Deli stelde orde op zaken met een rake kopbal. Cercle werd kort na de gelijkmaker nog een strafschop ontnomen. 2-1 was de eindstand.

De Brugse stadsderby was een clash tussen twee ploegen met vertrouwen. Club gaf Zulte Waregem vorige week een pandoering van jewelste en de groen-zwarte buren klopten STVV op overtuigende wijze.

Blauw-zwart was zondag de thuisploeg en de fans zagen na een aangename openingsfase een gigantische misser van Krmencik, de spits waarbij de ban nochtans gebroken leek. Op aangeven van Diatta kon hij de bal in een lege hoek schuiven, maar hij mikte langs de verkeerde kant van de paal. Onbegrijpelijk!

In de omgekeerde richting lukte het wel. Krmencik vertrok randje buitenspel en legde af voor de Senegalees. Met een gekruiste knal nam hij Didillon te grazen. Eindelijk, moet Diatta gedacht hebben, want daarvoor had hij al een kans of drie gemist. De lijnrechter had voor buitenspel gevlagd, maar de VAR liet het feestje doorgaan.

Club combineerde bij vlagen erg mooi en zag de 2-0 van Diatta op tien minuten van de rust wél terecht afgekeurd worden voor off-side. De withemden hadden enkele goede momenten, maar Ueda en Musaba kopten niet tussen de palen. Mignolet greep een keer goed in op een voorzetschot van rechtsachter Decostere.

De voorsprong bij de rust was dus terecht, maar de bezoekers toonden een ander gelaat na de pauze. Hotic loodste Musaba door de buitenspelval en die werkte keurig af. Cercle had geen volle minuut nodig in de tweede helft om de bordjes in evenwicht te zetten.

Bij de landskampioen ging het licht voor een paar minuten uit. Deli greep te laat in in de eigen 16-meter. Bal op de stip, maar de VAR oordeelde dat Ugbo zich al voor de ingreep liet vallen. Daar kwam blauw-zwart héél goed weg.

In de andere grote rechthoek kwam Deli niet te laat. De centrale verdediger klom het hoogst bij een corner van Vormer en kopte overhoeks binnen. Er kwamen nog meer kansen op 3-1 dan op 2-2, onder meer via Dennis, maar gescoord werd er niet meer. Blauw-zwart mag zich tot de volgende derby van 26 januari de beste ploeg van de stad noemen en wipt over Standard naar een gedeelde tweede plaats met Beerschot.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
5 Kossounou Odilon 90' -
9 Krmenčík Michael A   90' -
11 Diatta Krepin 90' -
17 Deli Simon 90' -
18 Ricca Federico 66' -
20 Vanaken Hans 90' -
25 Vormer Ruud A 86' -
26 Rits Mats 90' -
77 Mata Clinton 90' -
88 Mignolet Simon 90' -
90 De Ketelaere Charles 73' -
  Bank G Beoordeel
2 Sobol Eduard 24' -
16 Schrijvers Siebe -  
22 Horvath Ethan -  
27 Badji Youssouph -  
42 Dennis Emmanuel Bonaventure 17' -
44 Mechele Brandon -  
55 De Cuyper Maxime -  
97 Van Den Keybus Thomas 4'  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Marcelin Jean   90' -
Kanouté Franck 73' -
1 Didillon Thomas 90' -
5 Ueda Naomichi 90' -
7 Hazard Kylian   78' -
10 Hotič Dino A 90' -
11 Musaba Anthony 90' -
19 Velkovski Dimitar 90' -
20 Hoggas Kévin 90' -
22 Ugbo Ike 90' -
34 Decostere Robbe 85' -
  Bank G Beoordeel
2 Vitinho 5'  
4 Taravel Jérémy -  
21 Warleson -  
26 Dekuyper Calvin -  
32 Vanhoutte Charles 17' -
34 Somers Thibo 12' -
44 Koshi Andi -  
Herbeleef Club Brugge - Cercle Brugge

Vooraf