Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Stadio Olimpico
Real makkelijk voorbij Roma en naar 1/8e finale

Zoals verwacht was een compleet Real Madrid in een leeg Olimpico veel te sterk voor het B-team van AS Roma. De Madrilenen wonnen met 0-3 en plaatsen zich zo als tweede in hun poule voor de volgende ronde, na Bayer Leverkusen.

De Giallorossi misten met Totti, Montella, Cassano, Dacourt, De Rossi en Panucci 6 absolute sterkhouders, ook al omdat coach Del Neri zijn aanvallers liet rusten met het oog op de Serie A, waar AS Roma wel nog hoopt eer te behalen.

Lang duurde het verweer van de Romeinen niet: al na 9 minuten, bij de eerste deftige aanval van Madrid, liet Ronaldo bij een rush Dellas ver achter zich en plaatste de bal in de verste hoek voorbij doelman Pelizzoli: 0-1. Vanaf dan werd het nog makkelijker voor de Galacticos. Ze hielden rustig balbezit en Roma kreeg wel een aantal hoekschoppen, maar ving daar niet veel mee aan. Tot Candela in de 31e minuut een vrije trap tegen de kruising krulde.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet: de thuisploeg slaagde er niet in om voor gevaar te zorgen en Real hield gemakkelijk controle over het gebeuren. In de 61e minuut was er dan een contact tussen Dellas en Ronaldo waarbij de Braziliaan neerging. De Nederlandse scheidsrechter Temmink zag er een strafschop in. In tegenstelling tot de thuiswedstrijd tegen Leverkusen hield Figo zijn zenuwen nu wel in bedwang en hij vloerde Pelizzoli: 0-3.

Roma gaf het nu helemaal op en in de 81e minuut mocht Figo op de rand van de rechthoek de bal 3 keer goedleggen voor hij uithaalde. Zijn schot deed opnieuw de netten bollen en de wedstrijd was helemaal over: 0-3.

De resterende tijd ging op aan een heleboel vervangingen. Voor Roma eindigt het Europese avontuur: met slechts 1 punt zijn ze afgescheiden laatste.