Porto kwalificeert zich voor tweede ronde
bernie de vuyst

FC PORTO - CHELSEA FC  2-1

Chelsea
-trainer Mourinho kon in groep H geen roet gooien in het eten van zijn ex-club Porto waarmee hij vorig jaar nog  de Champions League won. Het was wel bibberen en beven voor Porto, want de winnende treffer van McCarthy viel pas vier minuten voor tijd. Hierdoor mag de titelverdediger alsnog mee naar de achtste finales

De Engelse bezoekers schoten het best uit de startblokken. Na vier minuten haalde Duff uit, net naast het doel. In de tiende minuut was de openingstreffer bijna een feit, maar invallersdoelman Nuno kon met behulp van de lat de buffelstoot van Drogba redden. Het eerste gevaar voor de Portugezen kwam via McCarthy die een vrije trap naast krulde.

Chelski klom verdiend op voorsprong na een dik half uur toen Duff aan de rand van de backlijn uithaalde, Nuno was dan ook niet goed bij de les (0-1). Porto probeerde daarna druk te zetten om nog voor de rust langszij te komen, maar slaagde daar niet in.

De thuisploeg had blijkbaar een peptalk gehad tijdens de pauze, want ze nam het spel in handen. Op het uur stelde het Braziliaanse toptalent Diego gelijk met een prachtige uithaal die Cech kansloos liet (1-1). Porto ging op zoek naar een tweede doelpunt en de kwalificatie. McCarthy en de ingevallen Helder Postiga kregen enkele goede kansen. Aan de overkant had Lampard de 2-1 moeten scoren, Nuno kwam deze keer echter wel gevat tussen.

Vier minuten voor affluiten zette McCarthy het stadion in vuur en vlam toen hij een voorzet prachtig overhoeks binnenkopte (2-1). Een belangrijk doelpunt, want Porto kwalificeert zich door deze overwinning voor de tweede ronde van de Champions League.