Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Anfield Road
Liverpool dwingt in slotfase kwalificatie af
Tonnelier Caroline

Liverpool heeft zich in extremis geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League.  Aan de rust zag het er nog slecht uit voor de Reds.  Ondanks een sterk begin van de thuisploeg (met oa een kopbal van Baros die van de lijn werd gehaald),  was het immers Olympiakos dat met een voorsprong mocht gaan rusten.  Rivaldo bracht de bezoekers met een vrije trap 0-1 voor.

De opdracht voor de tweede helft was duidelijk voor Liverpool: minstens 3 keer scoren (mits de Grieken niet meer scoorden).  Een aartsmoeilijke opdracht, als men weet dat Olympiakos in de vorige 5 matchen slechts 2 tegendoelpunten slikte.  Na twee minuten scoorde invaller Sinama-Pongolle reeds de gelijkmaker.  Spelers en supporters van Liverpool kregen opnieuw hoop op een goede afloop en Olympiakos kwam er nu niet meer aan te pas.

Het was echter wachten tot de 80e minuut op het tweede doelpunt.  Mellor, een andere invaller, scoorde na de zoveelste corner van de thuisploeg.  Vijf minuten voor het einde verzekerden de Reds zich van de kwalificatie. Aanvoerder Gerrard, die eerder aan een rode kaart was ontsnapt, zette met een typisch Gerrard-doelpunt de 3-1 eindstand op het bord.  Vanop 25 meter pegelde de Engelse international de bal voorbij de kansloze Nikopolidis.

Door deze nederlaag en de overwinning van Monaco op Deportivo is Olympiakos alsnog uitgeschakeld voor de volgende ronde van de Champions League.  De Grieken worden verwezen naar de Uefacup.