shaShakhtar Donetsk
barBarcelona
Datum: 07/12/2004 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Shakhtar wint van Barcelona
Ronny anthonis
| 0 reacties
Shakhtar wint van Barcelona
Foto: © SC

SHAKHTAR DONETSK - FC BARCELONA  2-0

Shakhtar moest vanavond beter doen tegen Barcelona dan Celtic tegen Ac Milan. De Oekrainers konden alleen nog maar aanspraak maken op UEFA Cup voetbal, Barcelona en Milan waren al geplaatst. Barça had de luxe om grote namen zoals Ronaldinho, Deco en Eto'o op de bank te laten. Giuly bleef geblesseerd langs de kant.

Shakhtar deed wat het moest doen en was veruit de beste ploeg in de beginfase. Barcelona kon weinig moois op de mat leggen en kwam na een kwartier al 1-0 achter. Aghahowa tekende voor het Oekriense doelpunt na een hele mooie lange bal van Matuzalem. Het B-team van Barcelona reageerde aangeslagen en voor ze het wisten liepen ze zelfs tegen een tweede doelpunt aan. Aghahowa wist de poging van Brandão in doel te werken. 
Na 22 minuten stond het dus al 2-0 maar dat had zelfs best meer kunnen zijn mocht Brandão niet zoveel kansen gemist hebben. Maar liefst drie opgelegde kansen werden door hem de nek omgewrongen.

Met Oleguer kwam er een verrassend nieuw gezicht aan de aftrap. De vrij onbekende jongeling mocht invallen ten nadele van Puyol. Het spelbeeld veranderde echter niet, Barça stak amper de neus aan het venster en Shakhtar genoot van de mooie avond. De Catalanen kwam toch iets meer opzetten maar veel te laat om nog iets aan de score te veranderen. Als toonbeeld van de zwakke match van Barça miste Iniesta nog een strafschop net voor het einde.

Op die manier kon Shakhtar UEFA-Cupvoetbal veilig stellen ten nadele van Celtic. De Schotten kwamen immers niet verder dan een gelijkspel.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 6)