Datum: 08/12/2004 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Maccabi en Juventus in evenwicht
Ronny anthonis
| 0 reacties
Maccabi en Juventus in evenwicht
Foto: © SC

Juventus kreeg op het veld van Maccabi zijn eerste tegendoelpunt in deze CL-campagne maar dat was slechts eens schrale troost voor de Israëlieten. Door een late goal van Del Piero sleepte Juve niet alleen een gelijkspel uit de brand maar kegelde het Maccabi ook van het Europese toneel ten voordele van Ajax.

Buffon mocht rusten en Del Piero startte samen met Zalayeta in de aanval bij Juventus. De Italianen waren immers al geplaatst en konden het vandaag rustig aan doen om eventuele blessures te vermijden.

Juve overrompelde Maccabi in de beginfase, Nedved's schot werd gepareerd en Del Piero, Kapo en Pessotto sloegen er maar niet in hun pogingen af te werken. Pompen of verzuipen in de beginfase dus voor Maccabi.
Tot Zebina een fout beging op Emile Mbamba. De strafschop voor Maccabi werd omgezet door Dego.
Maccabi putte moed uit de treffer en kwam vaker opzetten, Chimienti moest een schot van Siam redden en Cohen krulde een vrije trap naast de paal.

In de tweede helft kwam Juventus op gelijke hoogte. Del Piero kon een vrije trap van Zambrotta, die via Zalayeta tot bij hem kwam, makkelijk binnenwerken. Beide ploegen op gelijke hoogte, 1-1.
Bijna zou Juve zich de gemiste kansen nog beklagen, Nedved, Kapo en Appiah kwamen alweer dichtbij maar Maccabi-doelman Nir kom goed tussenkomen. In de slotfase kopte Giovanini nog goed naar beneden maar Chimienti kon Juventus rechthouden. Juventus verdiende zeker maar al bij al deed het er toch niet toe. Maccabi is wel Europees uitgeschakeld.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 6)