Stadion: Mestalla
Werder in slotfase voorbij Valencia
Tonnelier Caroline

VALENCIA CF - WERDER BREMEN  0-2

In groep G gaat Werder Bremen dankzij een 0-2 overwinning op Valencia samen met Inter door naar de tweede ronde.  De Duitsers hadden vooraf genoeg aan een gelijkspel, de thuisploeg moest winnen.  Valencia had in de eerste helft dan ook het meeste balbezit, maar kreeg weinig concrete kansen en kwam dan ook niet tot scoren.  Werder was echter op de counter de gevaarlijkste ploeg, maar scoorde evenmin.

De tweede helft bood hetzelfde spelbeeld.  Op het uur voerde Ranieri een driedubbele wissel uit, zonder succes echter.  Invaller Di Vaio was nog het dichtst bij een doelpunt, met een pegel op de lat.  Daarenboven werden verschillende aanvallen van Valencia (soms onterecht) afgevlagd voor buitenspel.  Het doelpunt viel in de slotfase nog aan de overkant:  Valdez bezorgde Bremen zekerheid over de kwalificatie.

Bij de spelers en supporters van Valencia sloegen de stoppen door.  Angulo kreeg nog rood na een doodschop en spuwen.  Ook enkele andere spelers van de thuisploeg verloren het hoofd, en vanuit de tribune vlogen allerlei projectielen op het veld, maar Werder liet zich niet intimideren.  In blessuretijd scoorde Valdez een tweede maal en legde de eindstand vast op 0-2.  Een zwaar verdict voor Valencia, dat verwezen wordt naar de Uefacup. Bovendien mogen de Spanjaarden vrezen voor een straf van de disciplinaire commissie van de UEFA.