Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Anderlecht opnieuw afgeslacht
Anthony Van der Planken

Nul. Slechts drie letters volstaan om de Champions League – campagne van Anderlecht te omschrijven. De Brusselaars gingen vandaag onderuit bij Inter en eindigen met een zielige nul punten uit zes wedstrijden.

Al na drie minuten had het 1-0 moeten zijn. Na balverlies van Baseggio kwam de bal bij Martins terecht. De aanvaller omspeelde Van Steenberghe, maar miste onbegrijpelijk. Vijf minuten later was Aruna er dan weer dicht bij. De Ivoriaan kopte een vrije trap van Hasi nipt naast. Inter liet niet echt een indrukwekkende indruk na, maar de Italianen hadden toch de meerderheid van het balbezit. Anderlecht hield redelijk makkelijk stand, maar incasseerde net na het halfuur toch de 1-0. Na een schitterend hakje van Recoba kwam de bal bij Cruz, die perfect afrondde. Inter ging verder op haar elan en kwam op slag van rust tot tweemaal toe dicht bij een tweede treffer. Van Steenberghe belette dat het erger werd voor de bezoekers.

Anderlecht bleef het proberen na rust, maar de Brusselaars slaagden er niet in om grote kansen te creëren. Enkel Baseggio was er nog dicht bij. De middenvelder scoorde ei zo na met het hoofd, maar Carini duwde de bal uit zijn doel. Uiteindelijk werd het alleen maar erger voor Anderlecht. In amper drie minuten wist Martins twee keer te scoren. Twee keer lag mistasten van de Brusselse verdediger aan de basis van het doelpunt. Inter kwam nog een paar keer dicht bij de 4-0, maar die viel uiteindelijk niet.

Anderlecht gaat zo de geschiedenisboeken in als één van de vier slechtste ploegen uit de Champions League. Slechts drie ploegen pakten eerder al nul punten in de Champions League.