Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
PSV onderuit in Griekenland

PANATHINAIKOS - PSV EINDHOVEN  4-1

PSV ging vanavond met zware 4-1 cijfers onderuit bij het Griekse Panathinaikos. De Eindhovenaren hinkten duidelijk op twee gedachten: langs de ene kant blessures vermijden met het oog op de topper van volgend weekend tegen Feyenoord, langs de andere kant kon PSV bij een gelijkspel de koppositie in de poule veilig stellen.

Panathinaikos twijfelde duidelijk niet en wou wel heel graag winnen. De 4-1-zege voor de Grieken was dan ook niet meer dan normaal. PSV maakte een makke indruk tegen de veel aggresievere Grieken.

De thuisploeg kwam na een half uur spelen verdiend op voorsprong via Papadopoulos. Acht minuten later hingen de bordjes zowaar weer in evenwicht: Jefferson Farfàn stifte de bal over doelman Galinovic. Lang stond deze score niet op het bord, want even voor rust haalde doelman Gomez Papadopoulos onderuit in het strafschopgebied. Münch zette de strafschop feilloos om: 2-1.

Een kwartier na rust besliste opnieuw Münch de wedstrijd. PSV kreeg even later nog dé kans om vanop de stip opnieuw in de wedstrijd te komen, maar Marc van Bommel miste. In de slotfase breidde Sanmartean de score nog uit naar 4-1 na een zware misser in de PSV-defensie.

Door de zege van Arsenal schiet Panathinaikos niets op met de overwinning. Het eindigt met negen punten op de derde plaats in de poule op één punt van Arsenal en PSV. PSV moet Arsenal laten voorgaan als groepswinnaar. Beide ploegen hebben wel evenveel punten, maar Arsenal was beter in de onderlinge duels.