Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: BayArena
Leverkusen trapt Kiev naar huis
Anthony Van der Planken

Dynamo Kiev is er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen in Groep B van de Champions League. De Oekraïners moesten zich gewonnen geven in Leverkusen en mogen het straks in de UEFA-Beker nog eens proberen.

De bezoekers verrasten al meteen met de opstelling. De Oekraïners wisten maar al te goed dat een punt volstond, maar toch opteerde men voor een driemansverdediging. Het resultaat was een leuke eerste helft, met kansen voor beide ploegen. Leverkusen domineerde, maar toch slaagde Kiev er in om enkele grote kansen af te dwingen. Vooral Kleber zal een tijdje niet kunnen slapen van zijn gemiste kans. De Braziliaan kreeg een briljante pass van Verpakovskis voor de voet geworpen, maar slaagde er toch nog in om de bal te verliezen aan keeper Butt. De bezoekers misten zo dé kans om op slag van rust op voorsprong te komen.

De laksheid van Kleber werd na rust meteen afgestraft. Uit een corner van
Voronin wist Juan de 1-0 te scoren. Dynamo, virtueel uitgeschakeld, moest nu wel komen. Toch kwam men niet verder dan enkele schoten van uit de tweede lijn. Enkel Rodolfo was er nog dicht bij. De inzet van de Braziliaan werd van de lijn gekeerd door Bernd Schneider.

Twintig minuten voor het einde maakte Voronin een einde aan de wedstrijd. Uitgerekend de Oekraïner tekende het doodvonnis van Kiev door de 2-0 binnen te leggen. In de slotminuten werd het zelfs nog 3-0 via
Babic.

Leverkusen mag zo als groepswinnaar naar de volgende ronde van het kampioenenbal. Kiev mag herkansen in de UEFA-Beker, want Real won met 0-3 op Roma.