Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Highbury
Ajax en Arsenal delen de punten
Dirk Pieters

Ajax en Arsenal hadden weinig zin om de supporters een leuke pot voetbal aan te bieden. De wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel. De Amsterdammers en de Gunners waren al zeker van een ticket voor de volgende ronde.

De eerste kans was voor Ajax, maar de kopbal van Rosenberg ging over het doel van Almunia. Slecht nieuws kwam er dan voor Ajax na vijftien minuten. Grygera moest het veld verlaten met een blessure, zijn vervanger was Hatem Trabelsi. Nog geen tien minuten later moest ook Maduro het veld al verlaten na een zware tackle van Arsenal-speler Hleb. De tweede wissel was al een feit na nog geen half ur spelen. Bijna meer wissels dan doelkansen in deze eerste helft. Een schot van Boukhari verdween hoog in de tribunes en ook het schot van Quincy was geen bedreiging voor doelman Stekelenburg. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Arsenal nog een strafschop, maar Henry schoot de unieke poging naast het bezoekende doel. Zo kwam Ajax nog goed weg en mocht het gaan rusten met 0-0.

Geen wissels aan het begin van de tweede helft. Na een kwartier spelen mocht Pienaar alleen op Almunia afgaan, maar zijn run werd (onterecht) afgevlagd voor buitenspel. Ook aan de overkant kreeg Arsenal nog een goede kans, maar Fabregas kopte van dichtbij over. De beste kans kwam er nog voor de Nederlander Van Persie, maar zijn mooie actie werd gestopt door doelman Stekelenburg. Weinig kansen en weinig tempo en zo kwam de logische 0-0 stand op het bord.

Arsenal wordt groepswinnaar met zestien punten, dat zijn er vijf meer dan het Nederlandse Ajax. [AN]