Artmedia
porFC Porto
Datum: 06/12/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Europese campagne Porto zit erop
Europese campagne Porto zit erop
Foto: © SC

Voor Porto, twee jaar geleden nog winnaar van de Champions League, zit de Europese campagne van dit seizoen erop.  De Portugezen kwamen niet verder dan een scoreloos gelijkspel op het veld van het verrassende Artmedia, dat als derde in groep H naar de Uefa-beker verwezen wordt.  
 
Op een moeilijk bespeelbaar veld startte Porto, dat moest winnen om zich nog te kwalificeren, met drie aanvallers.  De thuisploeg pakte het met Hartig als enige spits wat voorzichtiger aan.  Bij de bezoekers zorgde Pepe in de beginfase voor het meeste gevaar.  Hij vond echter noch met de kop noch met de voeten de weg naar de netten.  Even later deed zijn ploegmaat Lisandro López de netten wél trillen.  De assistent-scheidsrechter vlagde het doelpunt echter af.  Aan de overkant kwam eenzame spits Hartig nog dicht bij de openingstreffer.  Gelukkig stond Pedro Emanuel nog goed tussen. 
 
Porto bracht in de tweede helft met Almeida nog een extra aanvaller in, maar doelgevaar leverde dat niet of nauwelijks op.  Het was integendeel de thuisploeg die het dichtst bij de overwinning kwam.  Een eerste poging van Obzera ging over en bij een tweede kans was Baia sneller op de bal.  De Portugese doelman hield zijn team ook recht op een nieuwe kans voor de bedrijvige Hartig.  De aanvaller moest even later geblesseerd het veld verlaten, maar ook met zijn vervanger Vascak had de bezoekende verdediging de handen vol.  De thuisploeg bleef op zoek gaan naar het doelpunt dat hen een verlengd avontuur in de Champions League zou bezorgen.  Het bleef echter een doelpuntenloze partij, waardoor de Slovaken tegen alle verwachtingen in Europees overwinteren.  Porto is Europees helemaal uitgevoetbald. 

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 6)