Datum: 07/12/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Gerhard Hanappi Stadion
Juventus laat Rapid puntenloos achter
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Juventus laat Rapid puntenloos achter
Foto: © SC

Juventus heeft zich als groepsleider geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De Italiaanse kampioen won bij Rapid Wenen met 1-3. Rapid blijft zo als enige team in deze campagne puntenloos achter.

Tot aan het halfuur hielden Juve en Rapid elkaar redelijk goed in evenwicht. Rapid kreeg zelfs enkele leuke kansjes op de 1-0, maar scoren lukte niet. Vooral de redding van Abbiati op Ivanschitz' vrije trap mocht gezien worden. Ook Kincl kreeg een uitstekende mogelijkheid, maar het was uiteindelijk Juventus dat op voorsprong kwam. Del Piero scoorde met een sublieme vrije trap de 300e Europacup I - goal van Juventus.

Rapid wist even niet waar het het had en moest toezien hoe Juventus twee keer de Oostenrijkse defensie helemaal oprolde. Ibrahimovic en nog eens Del Piero profiteerden door nog voor de rust elk een goal te scoren.

Na de rust was er weinig te beleven in Wenen. Kincl scoorde nog de 1-3, maar daar bleef het dan ook bij. Rapid eindigt zonder punten, Juventus gaat als groepswinnaar naar de tweede ronde.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 6)