Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Stade Gerland
Lyon doet het in de slotseconden
Thomas Dubois

Het leek er even op dat Rosenborg een onverhoopt punt ging behalen op Lyon. Dat was echter zonder Fred gerekend, die seconden voor tijd de winning-goal scoorde. Veel belang heeft het allemaal niet want Lyon was reeds zeker van de groepswinst. Rosenborg was al zeker van een Uefa-bekerticket omdat het in de onderlinge duels met Olympiakos beter presteerde.

Lyon nam het met een veredeld B-elftal op tegen de Noren van Rosenborg. Desondanks speelde het uitstekend voetbal en liet het bij wijlen klassevoetbal zien. Jammer genoeg voor de Fransen zorgde dit niet voor kansen. Enkel de 17-jarige Benzema kon in het begin voor enige dreiging zorgen. Halfweg de eerste helft kreeg Rosenborg zijn eerste kleine kansje, een vrije trap ging naast. Op het halfuur kwamen de Fransen dan toch op voorsprong via de jonge Benzema, die zijn puike wedstrijd tot dan toe bekroonde met een doelpunt.

Na de rust verzuimde Lyon om de wedstrijd te beslechten. Rosenborg kreeg terug vertrouwen en kwam ook meer in de wedstrijd. Johnsen kwam dicht bij een doelpunt, maar de doelman redde knap. Uitstel is geen afstel en de 1-1 kwam er toch via Braaten die Vercoutre versloeg met een rake kopbal. In de slotseconden kreeg Lyon nog een laatste kans en die werd ook genadeloos afgewerkt door Fred. Lyon wint zo opnieuw en puurt zo 16 punten uit zes wedstrijden. Een heel goed rapport voor de Fransen, die meer en meer getipt worden als outsider voor de Champions League.  [AN]