Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Ibrox Park
Glasgow Rangers kwalificeert zich
Kristof Blomme

Glasgow Rangers heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde van de Champions League. De Schotten hadden genoeg aan een 1-1 gelijkspel tegen Inter. Adriano bracht de bezoekers op voorsprong, maar Lovendkrands maakte nog voor de rust gelijk.

De thuisploeg begon uitstekend aan de partij. Burke bracht de bal voor doel, maar Namouchi kopte op de rug van een Italiaanse verdediger. Toch was het bijna Inter dat op voorsprong kwam. Een hoekschop van Mihajlovic ging bijna rechtstreeks in doel, maar Waterreus kon er nog een hand tegen zetten. De hoekschop die daarop volgde werd keihard binnen gekopt door Adriano, die teveel ruimte kreeg van Andrews. Rangers probeerde meteen te reageren. Opnieuw kon Burke voorzetten, maar nu zat Toldo er met de voet tussen voor Lovendkrands gevaarlijk kon worden. Zes minuten voor de pauze maakten de Schotten dan toch gelijk. Thomas Buffel recupereerde de bal en stuurde Lovendkrands schitterend in de ruimte. Die maakte het koel af, 1-1.

Na de pauze viel er minder te beleven. Een vrije trap van Mihajlovic moest wel gepareerd worden door Waterreus. Bij de Italianen moesten Materazzi en Andreoli het veld verlaten met een blessure. Beide ploegen waren tevreden met deze stand, want ze gingen zo beiden door naar de volgende ronde. Vijf minuten voor het einde werd Zanetti toch nog van het veld gestuurd met een tweede gele kaart nadat hij de bal wegtrapte. Rangers kreeg nog een mogelijkheid om de overwinning weg te kapen. Een voorzet van Malcolm werd door Namouchi over gekopt. Het bleef bij 1-1, waardoor beide teams zich mogen opmaken voor de volgende ronde.