cluClub Brugge
bayBayern München
Datum: 07/12/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Jan Breydel
Club houdt Bayern van groepswinst
Luc Goderis
| 0 reacties
Club houdt Bayern van groepswinst
Foto: © SC

Regerend landskampioen Club Brugge heeft in zijn zesde en laatste groepswedstrijd van de Champions League 1-1 gelijkgespeeld tegen Bayern München.  

Jan Ceulemans liet met het oog op de komende competitiewedstrijd uit bij Genk enkele basisspelers rusten.  Ondermeer Jeanvion Yulu-Matondo, Kevin Roelandts en Jason Vandelannoite startten daardoor in de basis.  
Bayern eiste in de beginfase wel het meeste balbezit op, maar dwong niet echt kansen af.  De thuisploeg probeerde af en toe via de flanken tegen te prikken, maar kon Oliver Kahn nooit echt testen.  Halfweg de eerste helft viel het openingsdoelpunt dan ook uit de lucht.  Claudio Pizarro kopte een vrije trap achterwaarts binnen.
De Bruggelingen schoten wakker en durfden nu dat ietsje meer.  Het leverde echter geen grote kansen op.
Net na het halfuur kon Javier Portillo de bal klaarleggen voor zijn rechter en hij krulde de bal enig mooi richting de kruising.  Kahn kon er niet bij en de bordjes hingen weer gelijk.  De Spanjaard spurtte naar de bank en gaf er Ceulemans een kushandje.

Na rust kabbelde het spel rustig verder en goed uitgespeelde acties waren op de vingers van één hand te tellen.  Naarmate de wedstrijd vorderde, durfden de jonge Bruggelingen meer en meer.  Het thuispubliek beleefde ondanks de weinige kansen toch een leuke avond.  Eerst scandeerden ze "Jean-Marie", Pfaff liet het zich welgevallen.  Daarop galmde "Jens Lehmann" door het stadion, maar Kahn liet het niet aan zijn hart komen.  
Bayern probeerde het nu vooral van ver.  Pizarro vuurde een raket af, maar die spatte op de lat uiteen.  Bayern had nu wel overwicht en voor Club was het pompen of verzuipen.  Tomislav Butina hield in de slotminuten Sebastian Deisler en José Paulo Guerrero nog van een doelpunt.  
Helemaal op het einde was er nog even opschudding.  Sven Vermant verloor de bal en Guerrero scoorde.  Niemand leek echter gehoord te hebben dat Duhamel had afgefloten.  Het bleef 1-1.  

Door dit gelijkspel, en de 1-3 winst van Juventus in Wenen, eindigt Bayern als tweede in de groep.  Juventus is groepswinnaar met 15 punten.  Beide clubs spelen na nieuwjaar in de achtste finales van de Champions League. Club Brugge eindigt derde en komt na de winterstop uit in de derde ronde van de Uefa-beker.  Rapid Wenen eindigt zonder punten laatste en is Europees uitgeschakeld. [AN]

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 6)