Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Estádio da Luz
Zwarte dag voor Manchester United in Benfica
Dirk Pieters

Een zwarte dag in de geschiedenis van Manchester United. De Engelse club van Sir Alex Ferguson verloor met 2-1 op het veld van Benfica. Voor United zit de Europese competitie er dit jaar al op. Met een teleurstellende vierde plaats mogen ze in Manchester niet tevreden zijn. De thuisploeg zal deze overwinning nog vieren tot in de vroege uurtjes.

United begon schitterend aan de wedstrijd. Al na vijf minuten profiteerde Paul Scholes van geharrewar voor het doel van Quim om een voorzet van Neville tegen de netten te trappen. Een serieuze domper voor de thuisploeg, maar toch bleven de Portugezen niet bij de pakken zitten. Amper tien minuten later was daar al de gelijkmaker. Geovanni kopte de bal schitterend voorbij doelman Van Der Sar. Ronaldo, die de hele wedstrijd werd uitgefloten, stond geprikkeld op het veld rond en liep al snel tegen een gele kaart aan. Scholes bleef de gevaarlijkste speler bij United, maar de middenvelder kon een mooie aanval niet afronden. Iets over het halfuur zorgde Beto via een afgeweken bal voor de 2–1. Beide ploegen bleven bikkelen tot aan de rust, maar kansen kwamen er niet meer.

Na de pauze kon Manchester United niet anders dan aanvallen en dat zorgde voor heel wat ruimte voor de thuisploeg. Toch kwamen de bezoekers dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van de Portugees Ronaldo was te zwak. Ferguson greep in en haalde Ronaldo en Giggs van het veld. In hun plaats kwamen Saha en Ji-Sung Park. United hield het tempo hoog, maar dat leverde weinig kansen op. Het was zelfs de thuisploeg die bijna een derde keer kon scoren.  Invaller Joao Pereira trapte op de counter echter in het zijnet.

Manchester United zal zich volledig kunnen concentreren op de competitie, maar ook daar moeten ze Chelsea ver voor zich laten. Een rampseizoen dreigt voor Manchester. Bij Benfica kon de pret niet op. De ploeg van trainer Ronald Koeman veroverde de tweede plaats en mag zich opmaken voor de volgende ronde. [CA]