spaSparta Praag
FC Thun
Datum: 07/12/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Sparta kan niet winnen
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Sparta kan niet winnen
Foto: © SC

Sparta Praag heeft een teleurstellende Champions League-campagne afgesloten met een scoreloos gelijkspel tegen FC Thun.  De Tsjechen eindigen laatste in groep B, terwijl FC Thun een ticket voor de Uefa-beker op zak heeft. 
 
Sparta Praag had nog maar één punt gesprokkeld in de vijf voorgaande wedstrijden en moest winnen om nog aanspraak te maken op de derde plaats.  FC Thun had genoeg aan een gelijkspel om een ticket voor de Uefa-beker te bemachtigen.  De bezoekers konden voor deze beslissende wedtsrijd geen beroep doen op de geschorste Deumi en Ferreira.  Met een versterkt middenveld begon Thun uitstekend aan de wedstrijd.  De belangrijkste doelstelling was om Sparta het voetballen te beletten en dat lukte aanvankelijk.  De thuisploeg kwam echter steeds beter in de wedstrijd en kreeg ook een aantal kansjes om de score te openen.  Zelenka, Polacek en Hasek konden doelman Jakupovic echter niet in de problemen brengen.  Toen de Zwitserse goalie wel geklopt was, besloot Dosek naast.  Beide ploegen mochten dan ook met een 0-0 score gaan rusten. 
 
Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld.  Thun onderging het spel, maar moest weinig vrezen van een tegenvallend Sparta Praag.  Slepicka kreeg vroeg in de tweede helft wel een goeie kans.  Hij mikte echter recht op doelman Jakupovic.  De bezoekers beperkten zich tot een aantal tegenprikken.  Bij één daarvan keek Petras na een professionele fout tegen rood aan.  Thun leek al snel te kunnen profiteren van de numerieke meerderheid toen Leandro alleen op doel kon afgaan.  Hij trapte echter in het zijnet, zodat de wedstrijd spannend bleef tot het einde.  Aan de overkant kwam Sparta zelfs nog heel dicht bij de bevrijdende treffer.  De deklat stond echter in de weg bij een schot van Petrous.  In de slominuten keek ook Gonçalves nog tegen een rode kaart aan, zodat beide ploegen de wedstrijd met tien beëindigden.  Doelpunten vielen er niet meer en Sparta Praag sloot deze teleurstellende Europese campagne dan ook af met een troosteloos gelijkspel.  Het verrassende FC Thun is ongetwijfeld bijzonder tevreden met het ticket voor de Uefa-beker.  

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 6)