Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV gaat door na winst tegen Turken
Dirk Pieters

PSV mocht het vandaag opnemen tegen het Turkse Fenerbahçe. Voor de Eindhovenaren een belangrijke wedstrijd. Dat was duidelijk te zien aan de PSV-opstelling. Zowel Jan Vennegoor of Hesselink, Jefferson Farfán als Robert namen plaats in de aanval. De wedstrijd begon wel met één minuut stilte na het overlijden van Frits Philips. Het was muisstil bij het herdenken van deze oer-supporter en icoon en publiekslieveling van de stad Eindhoven.

PSV begon goed aan de wedstrijd. Kansen kreeg het niet, maar in de zevende minuut kreeg het ook geen strafschop na handspel van Tuncay in de zestien. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan en na 17 minuten mocht Cocu vrij inkoppen op een vrije trap van Farfán. De thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Toch was er voor PSV nog slecht nieuws voor het halfuur. Ibrahim Afellay kon in deze cruciale wedstrijd niet meer verder. De jonge Aissati was zijn vervanger. Weinig kansen, maar toch bleef de wedstrijd aangenaam om volgen. PSV-speler Robert kwam nog voor rust goed weg. De Braziliaan had al geel en ging daarna opnieuw in de fout, maar een tweede gele kaart kwam er niet.

In de tweede helft was PSV snel gevaarlijk, maar een voorzet van Robert kon niet in doel worden gewerkt. Beide ploegen kregen ook na de pauze maar enkele halve kansjes. Farfán en Simons kregen nog een mogelijkheid, maar de pogingen hadden niet de goede richting. Eén keer moest PSV-doelman Gomez goed tussenkomen op een poging van Anelka. Ook Simons beging nog handspel in de zestien, maar net zoals in de eerste helft was het geen strafschop. Vijf minuten voor rust werden de supporters gek. Farfan zorgde voor de 2-0 op aangeven van Vennegoor of Hesselink. In de laatste minuut kwam PSV opnieuw goed weg toen aanvoerder Cocu zich liet vangen en natrapte. Gelukkig voor hem en PSV leverde dat maar een gele kaart op.

PSV mag voor het tweede jaar op rij overwinteren in de Champions League. De ploeg van Guus Hiddink eindigde tweede in zijn groep en sloot af met een schitterend resultaat in een kolkend Philips-stadion.      [AN]