Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Sollied en co winnen tegen Los Galacticos
Thomas Dubois

Trond Sollied heeft zijn stunt in de Champions League beet. Zijn ploeg Olympiakos won met 2-1 van ploeg in crisis Real Madrid. Voor één keer was het niet Olympiakos dat het deksel op de neus kreeg in de slotfase maar Real Madrid. Rivaldo scoorde drie minuten voor tijd de winning-goal.

Real speelde met een totaal ander elftal in vergelijking met de wedstrijd van vorig weekend tegen Getafe. Real Madrid, met Lopez Caro als coach, begon goed aan de wedstrijd. Na zeven minuten stond het al op voorsprong. Verdediger Sergio Ramos kon de 0-1 voorbij doelman Nikopolidis prikken. Op het kwartier stond het bijna 0-2, Baptista zag zijn vrije trap op de lat belanden. Olympiakos kwam dan beter in de wedstrijd maar zowel Djordjevic als Rivaldo kregen het leer niet voorbij debuterend doelman Lopez.

In de tweede helft kon Olympiakos pas echt een vuist maken, Bulut scoorde na vijf minuten de gelijkmaker na een heerlijke volley van op zo’n 20 meter. Al bij al verdiend voor de Grieken. Olympiakos drukte door en werd kort voor tijd beloond dankzij de Braziliaan Rivaldo. Olympiakos is zo uitgeschakeld met vier punten uit zes wedstrijden. [AN]