cheChelsea
livLiverpool FC
Datum: 06/12/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Stamford Bridge
Engelse match weer maat voor niks
Kristof Blomme
| 0 reacties
Engelse match weer maat voor niks
Foto: © SC

De wedstrijd tussen Chelsea en Liverpool is opnieuw op 0-0 geëindigd. Dankzij dit gelijkspel is Liverpool groepswinnaar geworden. Ook Chelsea gaat mee naar de volgende ronde.

De eerste kans was voor Chelsea. Lampard haalde van ver uit, maar Reina stond op de goede plaats. Voor de rest had Liverpool de match uitstekend onder controle. Halfweg de eerste helft was er toch even opschudding. Essien deelde een doodschop uit aan Hamann, maar hij kwam er vanaf zonder kaart. Na een halfuur konden de Reds ook eens dreigen. Riise knalde op doel, maar Cech pakte uit met een goede redding. Vlak voor de pauze stuurde Gudjonsson Lampard alleen op doel, maar Reina was sneller op de bal.

Na de pauze kreeg Chelsea opnieuw meteen een goede kans. Robben schoot van vrij dicht in het zijnet. Na de pauze viel er amper nog een kans te noteren. Twee keer dreigden de troepen van Mourinho toch nog. Eerst via een halve omhaal van Gudjonsson. Nadien werd Lampard doorgestuurd. Beide keren werd de thuisploeg onterecht afgevlagd. De 0-0 eindstand bleef terecht op het bord staan.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 6)