Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Olympisch Stadion Athene
AEK Athene doet een gouden zaak
Thomas Dubois

AEK Athene deed dinsdagavond een uitstekende zaak door te winnen van rechtstreekse concurrent Lille en geeft Anderlecht zo een slag in de strijd om verder Europees voetbal. Het werd 1-0.

Athene won wel, maar dat was het ook. Het werd een draak van een wedstrijd met heel weinig kansen. De eerste kans van de wedstrijd was voor de Franse bezoekers. Een kopbal van Macoud na een hoekschop ging naast. De wedstrijd kabbelde even verder en werd halfweg de eerste helft even opgeschrikt door een tweede gele kaart voor Tavlaridis, hij beging een domme duwfout en mocht beschikken. Het was een saaie eerste helft waarin Lille nog Ă©Ă©n keer kon dreigen via een schot van Bodmer dat op de vuisten van Sorrentino strandde.

In de tweede helft ging het al niet veel beter. AEK Athene kwam iets beter in de wedstrijd en kreeg ook enkele kansen. En dat via onder meer Tozser en Hetemaj maar doelman Tony Silva keepte een goede wedstrijd. Net wanneer de wedstrijd leek uit te draaien op een scoreloos gelijkspel ontbond Liberopoulos z’n duivels. Hij schoot van ver en draaide de bal enig mooi in het hoekje, het stadion ontplofte, 1-0, meteen ook de eindstand.