Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Santiago Bernabeu
Eigen doelpunt helpt Real Madrid
Dirk Pieters

Real Madrid won woensdagavond met 1-0 van het Roemeense Steaua Boekarest. Door deze overwinning is de Spaanse club zeker van een plaats in de volgende rond. Het doelpunt van de Madrilenen viel pas na zeventig minuten. De Roemeen Nicolita trapte de bal knullig in eigen doel.

Het begin van de wedstrijd was niet veel bijzonders. Real Madrid speelde slordig en liet de Roemenen goed in de wedstrijd komen. De ploeg van Fabio Capello lag zelfs onder in de eerste helft en mocht blij zijn dat de stand aan de rust nog 0-0 was.

In de tweede helft besefte Real dat het iets moest gaan ondernemen wou het de drie punten thuis houden. Vooral de Nederlander Ruud Van Nistelrooy liet enkele mooie kansen liggen. Toch was het na zeventig minuten eindelijk raak. Het was Steaua-verdediger Banel Nicolita die zijn eigen doelman op een knullige manier verschalkte.  Enkele minuten later kreeg Real een strafschop, maar ook deze kans kreeg Van Nistelrooy er niet in. Hij schoot de penalty hoog over en naast. De 1-0 bleef zo op het bord staan. Coach Capello was tevreden met de eindstand, maar niet met het spel van de Madrilenen.

De ploeg staat nu op negen punten uit vier wedstrijden, zes meer dan Steaua. Zowel Real als Lyon, dat ook zijn wedstrijd won, zijn zeker van de volgende ronde. [TH]