hamHamburger SV
porFC Porto
Datum: 01/11/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: HSH Nordbank Arena
Kompany opnieuw kneusje van Europa
Thomas Dubois
| 0 reacties
Kompany opnieuw kneusje van Europa
Foto: © SC

Hamburg is bezig met zich te ontwikkelen als het kneusje van Europa. De ploeg van Vincent Kompany en trainer Thomas Doll verloor vanavond opnieuw, thuis deze keer, van Porto. Het werd 1-3. Hamburg heeft nul punten en is Europees uitgeschakeld want met nog twee wedstrijden te gaan is het onmogelijk om nog zeven punten in te halen.
 
Hamburg, met Kompany in de basis, begon nochtans uitstekend aan de wedstrijd. Onder impuls van Van der Vaart werd de defensie van Porto meteen onder druk gezet. Jammer genoeg voor de Duitsers leidde dat niet echt tot grote kansen, want zowel Sanogo als Ljuboja zaten in de achterzak van Porto-verdedigers Alves en Pepe. Porto kon sporadisch ook gevaarlijk zijn via een schot van Meireles dat door doelman Kirchstein gepakt werd. Porto nam gaandeweg het overwicht over en kreeg meer kansen. Mathijsen werd er bij de thuisploeg afgelopen door Helder Postiga, zijn schot ging maar net over. Hamburg antwoordde via Ljuboja die een voorzet van Sorin naar doel kopte, zonder resultaat echter.
 
De must om te winnen zorgde ervoor dat de verdediging van Hamburg ging gaan stuntelen. En dat zorgde ook voor de tegentreffer op een onaangenaam moment net voor rusten. Lucho Gonzalez waagde een poging van ver en trof doel, 0-1, lichtjes tegen het spel in.
 
Dat sneed de adem af van de thuisploeg die in de tweede helft minder presteerden. Postiga kwam voor Porto tot twee keer toe dicht bij de 0-2, maar Kirchstein redde. Die 0-2 kwam er toch. Lisandro Lopez kopte een bal tegen de netten, veertien dagen geleden deed hij dat ook al tweemaal. Onverhoopt kwam Hamburg toch nog even terug in de wedstrijd. Van der Vaart kopte een voorzet van Trochowski enig mooi binnen. Het bracht geen zoden aan de dijk want Moraes maakte er in de slotfase nog 1-3 van. Over en out voor Hamburg dat te licht uitvalt voor de Champions League

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)