Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Stadio Olimpico
AS Roma met anderhalf been in ronde 2
Thomas Dubois

Olympiakos is zo goed als uitgeschakeld in de Champions League. De ploeg van Trond Sollied raakte op het veld van AS Roma niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Grieken hebben nu twee punten, dat zijn er vijf minder dan AS Roma dat er nu al zeven telt. Met nog twee wedstrijden te gaan moet Olympiakos al twee keer winnen en moet het hopen op twee verlieswedstrijden voor de Italianen.

Olympiakos begon nochtans niet onaardig aan de wedstrijd. De Braziliaan Rivaldo speelde op een hoog niveau en verdeelde het spel goed. Hijzelf kon ook voor het eerste gevaar zorgen, er was een beenveeg nodig van thuisdoelman Doni om hem van het scoren te houden. Ook Stoltidis kon een schot op doel afvuren, ook hij vond geen doel. Uitstel was geen afstel want rond minuut 20 was het dan toch raak. De Braziliaan Julio César kopte een hoekschop binnen. Roma vocht meteen terug via een vrije trap van Totti, maar doelman Nikopoulidis pakte. Op het halfuur kreeg Roma een strafschop nadat Taddei neergehaald werd in de zestien. Totti opnieuw achter de bal en opnieuw pakte Nikopoulidis.

Totti kende meer succes in de tweede helft. Een voorzet van Taddei werd door de spits in doel gewerkt. De verdiende gelijkmaker stond op het bord. Het was het laatste grote wapenfeit van de wedstrijd.