Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Drogba zorgt voor gelijkspel tegen Barça
Dirk Pieters

Barcelona kon de topper tegen Chelsea niet winnen. Het werd een boeiende wedstrijd waarin Barcelona zich net iets doeltreffender. Deco zorgde voor de openingstreffer. In de tweede helft bracht Lampard de bordjes opnieuw in evenwicht. Op het uur scoorde ex-chelsea-speler Gudjonhson de 2-1. Dat leek heel lang ook de eindstand te worden, maar Didier Drogba zorgde in de extra tijd voor de 2-2.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Barcelona. Deco veroverde de bal op het middenveld, dribbelde naar de grote rechthoek en schoot de bal staalhard in de benedenhoek; 1-0. Enkele minuten later stond het bijna 2-0, maar het schot van Ronaldinho ging maar net over. Op het kwartier werd de wedstrijd wat feller. Er ontstonden enkele opstootjes op het veld tussen Drogba en Marquez. Vanaf dan nam Chelsea het initiatief over. Eerst schoot Ballack nog net over en even later zorgde Essien voor een gevaarlijk standje voor doel. Ook de thuisploeg stak nog eens de neus aan het venster. Xavi werd mooi vrijgespeeld door Ronaldinho, maar schoot op de Chelsea-doelman. Iets over het half uur kreeg Chelsea twee uitstekende kansen. Eerst kopte Essien hard op doelman Valdez en even later schoot Robben hard op doel. Ook toen stond de Barça-doelman op de juiste plaats. 1-0 was meteen ook de ruststand van een boeiende wedstrijd.

In de tweede helft was het Chelsea dat het best van start ging. Lampard schoot vanuit een enorm scherpe hoek de 1-1 op het bord. Enkele minuten later kwamen de bezoekers opnieuw opzetten, maar het schot van Makelele ging maar net naast. Vlak voor het uur maakte Ronaldinho de actie op links en bediende hij op een schitterende manier Gudjohnson, die er 2-1 van maakte. Het was wachten tot de laatste minuten voor nog een goede kans. Ballack schoot vijf minuten voor tijd van dichtbij huizenhoog over. In de blessuretijd was het toch raak. Drogba schoot van dichtbij de 2-2 op het bord. De wedstrijd eindigde zonder rode kaart, al werden er wel tien gele getrokken.

Door het gelijkspel van Barcelona komt de club van Frank Rijkaard op vijf punten. Het staat zo derde, na de overwinning van Werder Bremen. Chelsea blijft wel leider met tien punten uit vier wedstrijd. [TH]