Datum: 31/10/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Olympisch Stadion Donetsk
Punt voldoende voor Valencia
Kristof Blomme
| 0 reacties
Punt voldoende voor Valencia
Foto: © SC

Valencia heeft zich in Oekraïne geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Bij Shakhtar Donetsk hadden de Spanjaarden voldoende aan een 2-2 gelijkspel. 

Valencia telde na drie wedstrijden nog steeds het maximum van de punten. Het had voldoende aan een punt om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Donetsk moest winnen en begon dan ook heel scherp aan de partij. Na amper twee minuten krulde Jadson een vrije trap heerlijk voorbij Cañizares. Donetsk bleef de betere ploeg en het verdubbelde ei zo na de score. Na een knappe actie van Aghahowa trapte middenvelder Matuzalem op de paal. Ook de Nigeriaanse aanvaller zelf kon op doel besluiten. Nu stond de bezoekende goalie op de juiste plaats. Op dat moment was er amper een kwartier gespeeld. Bij de eerste de beste tegenstoot van Valencia was het meteen raak. Een vrije trap van Villa week af op Morientes, waardoor doelman Shust kansloos was. Desondanks bleef Donetsk komen. Een schot van Brandao werd gepakt door Cañizares. Op het halfuur werd het oververdiend toch 2-1. Fernandinho verschalkte de Spaanse doelman met een schitterend schot. 

Shakhtar had veel energie verbruikt, waardoor Valencia na de pauze iets beter in de match kwam. Morientes haalde uit, maar Shust stond paraat. Toch maakten de bezoekers gelijk. Een hoekschop van Villa werd door verdediger Ayala hard ingekopt. Donetsk probeerde wel, maar het kon veel minder dreigen dan voor de pauze. Het was integendeel Valencia dat nog de beste kansen kreeg. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor Valencia zich plaatst voor de volgende ronde. Donetsk zal met Olympiakos moeten uitmaken wie de derde plaats pakt.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)