Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Luzhniki
Inter boekt belangrijke zege
Dirk Pieters

Internazionale deed een uitstekende zaak in de Champions League. Het won, dankzij een vroege treffer van Julio Ricardo Cruz, met 0-1 op het veld van Spartak Moskou. Het was geen echt schitterende wedstrijd van de Italiaanse ploeg, maar de drie punten waren wel broodnodig.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de bezoekers. Al na goed één minuut spelen was het al raak. Zlatan Ibrahimovic kon, na een fout van verdediger Martin Stranzl, een voorzet trappen naar Cruz. Die aarzelde niet en schoot de 0-1 op het bord. Het was voor Cruz meteen zijn derde doelpunt in de Champions League. Na die goal kropen de bezoekers terug, maar Moskou kon nauwelijks dreigen. Het bleef dan ook 0-1 tot aan de rust.

Na de pauze besefte Inter dat het iets meer het initiatief moest nemen als het met de winst wou gaan lopen. De beste kans was meteen voor Ibrahimovic, maar de vrijstaande Zweedse international kopte net naast het doel. Moskou probeerde in de slotfase alsnog de gelijkmaker te scoren maar het schot van Romano Shishkin spatte uiteen op de dwarsligger. Inter kwam in het slotkwartier nog goed weg, maar nam uiteindelijk toch de drie punten mee naar Italië.

Door de tweede opeenvolgende overwinning heeft de ploeg van Roberto Mancini weer uitzicht op de tweede ronde van de Champions League. [VI]