Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Vasil Levski Stadion Sofia
Bremen wint en doet goede zaak
Thomas Dubois

Werder Bremen heeft een goede zaak gedaan dinsdagavond door met 0-3 te gaan winnen op het veld van Levski Sofia. Door die overwinning heeft het nu immers zeven punten, twee meer dan Barcelona dat er slechts vijf heeft. Levski Sofia is het kneusje van de groep met nul punten na vier wedstrijden. Met nog wedstrijden tegen Barcelona en Chelsea in het verschiet zit een nul op achttien er zeker in.

Het eerste gevaar van de wedstrijd was voor Milanov aan de kant van de Bulgaren. Het was ook bijna het enige gevaar van de wedstrijd voor de thuisploeg want Bremen speelde een sterke partij. Frings kon zo gevaarlijk zijn. Even na het halfuur schakelden de bezoekers een versnelling hoger en dat leidde meteen tot een doelpunt. Toch kwam het doelpunt niet na een echt uitgespeelde kans. Een terugspeelbal op Mihaylov werd door die laatste slecht gecontroleerd en hij zag de bal achter zich tegen de netten rollen. Een flater van formaat voor de nog jonge doelman.

Het was de start van enkele dolle minuten. Baumann werd enkele minuten later moedeloos alleen gelaten en hij had de bal er maar in te koppen, 0-2 voor de Duitsers. Het feest was nog niet voorbij want nog voor de rust stond het 0-3. Frings schoot en scoorde. Meteen ook de laatste keer dat Mihaylov zich moest omdraaien, hij werd aan de rust gewisseld door reservedoelman Mitrev. De tweede helft was een maat voor niets, Levski probeerde nog de eer te redden, maar Tim Wiese stond pal en pakte zo onder andere een kopbal van Bardon.