olyLyon
kieDinamo Kiev
1-0
Datum: 01/11/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Stade Gerland
Lyon stoot door met maximum
Kristof Blomme
| 0 reacties
Lyon stoot door met maximum
Foto: © SC

Lyon heeft zich verzekerd van de volgende ronde. Dinamo Kiev werd verslagen met 1-0. De Franse kampioen is nog de enige ploeg met het maximum van de punten. 

Lyon kon zich met een gelijkspel, tegen het nog puntenloze Kiev, verzekeren van de volgende ronde. Het eerste kansje was voor de bezoekers. Na een goeie actie van Mikhalik en Yussuf kwam het leer bij Kleber. Zijn controle was niet goed, waardoor hij de mogelijkheid verkwanselde. Op het kwartier kwam Lyon toch op voorsprong. Benzema, die in de basis begon in plaats van de geblesseerde Fred, zette een goeie één-twee op met Govou. De 19-jarige knaap sneed het strafschopgebied binnen en trapte beheerst binnen. Dit betekende voor Benzema al zijn derde doelpunt in de Champions League. Benzema bleef de beste man bij de thuisploeg. Een voorzet van Clerc kwam opnieuw tot bij de aanvaller. Gavrancic kon het schot nog net afblokken. Ook Govou mocht uithalen na een goeie actie door het centrum. Zijn vlam verdween over de kooi van Shovkovsky. De laatste kans voor de pauze was voor Malouda. Hij vond de Oekraïnse doelman op zijn weg. 

In de tweede periode liet Lyon de bezoekers rustig komen om er daarna vlug uit te komen. Tiago stuurde Benzema diep, maar deze keer was de afwerking niet goed genoeg. Even later pareerde Shovkovsky een laag schot van Malouda. In de rebound raakte Benzema de bal helemaal verkeerd. Ook Kiev kreeg weer wat kansen. Een vrije trap van Rodrigo werd goed gepakt door Coupet. Een kwartier voor tijd zette Gusev zich achter een vrije trap. Milevsky devieerde het leer net naast. De laatste kans was nog voor Kleber. Hij kopte recht in de armen van Coupet.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)