Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Anfield Road
Liverpool gemakkelijk geplaatst
Kristof Blomme

In groep C heeft Liverpool zich gemakkelijk geplaatst voor de volgende ronde. Bordeaux werd verslagen met 3-0, dankzij onder andere twee goals van Luis Garcia. De Engelsen tellen nu tien punten en vechten met PSV uit wie groepswinnaar wordt.

Liverpool kon tegen Bordeaux al zekerheid verwerven over de volgende ronde. Desondanks begonnen de Engelsen zenuwachtig aan de partij. De eerste kans was wel meteen raak. Een voorzet van Gerrard werd knap binnen getrapt door Luis Garcia. Na het doelpunt viel er voor de pauze nog weinig te beleven. Liverpool wou niet meer, terwijl Bordeaux niet kon dreigen. De enige mogelijkheid voor de Fransen was een vrije trap van Wendell vlak voor de pauze. Doelman Reina kende er echter geen problemen mee.

In de tweede periode kwam Bordeaux gevaarlijker voor de dag. Meteen na de koffie trapte Marange op doel. Reina kon het leer nog net over de lat tikken. Even later kreeg Darcheville een nog grotere mogelijkheid. Hij ontweek de buitenspelval, maar oog in oog met Reina faalde de aanvaller. Halfweg de tweede helft kregen de Fransen een opdoffer te verwerken. Menegazzo deelde een kopstoot uit aan Riise en mocht voortijdig gaan douchen. Liverpool nam tegen tien man het heft weer in handen en verdubbelde de voorsprong. Gerrard kreeg de bal van Zenden. De kapitein aarzelde niet en zette de 2-0 op het bord. De weerstand was nu helemaal gebroken. Tien minuten voor het einde zorgde Luis Garcia, met zijn tweede van de avond, voor de 3-0 overwinning.