Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV wint en plaatst zich voor volgende ronde
Dirk Pieters

PSV deed dinsdagavond een schitterende zaak. Het won op eigen veld met 2-0 van Galatasaray. Door deze overwinning plaatst de Nederlandse club zich voor de volgende ronde in de Champions League

In het eigen Phillips-Stadion kenden de Eindhovenaren niet al te veel problemen met de ploeg van Eric Gerets. Het was over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg.

De eerste helft ging goed op en neer, maar echt grote kansen waren er niet. De Turkse club kwam om te winnen en speelde met een enorme inzet. PSV deed het rustiger en wachtte steeds het juiste moment af om toe te slaan. Kort voor rust kreeg Stjepan Tomas een rode kaart na het neerleggen van de doorgebroken Jefferson Farfan. Scheidsrechter Hansson twijfelde niet en stuurde Tomas naar de kant.

Na de pauze voelde PSV dat er meer in zat en ging het iets meer aanvallen. Het was onze landgenoot Timmy Simons die de thuisploeg op voorsprong kopte. Vanaf dan leek de zege binnen voor PSV. Toch geloofde Galatasaray nog in zijn kansen en kwamen Hakan Sukur en Necati Ates nog op het veld, maar veel veranderde er niet. In de slotfase zorgde Arouna Kone, die de laatste weken goed op dreef is, voor de 2-0. Hij schoot de bal snoeihard voorbij doelman Faryd Mondragon. [TH]