Germinal Beerschot
marMarseille
Datum: 15/09/2005 20:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot houdt l' OM in bedwang
bernie de vuyst
| 0 reacties
Germinal Beerschot houdt l' OM in bedwang
Foto: © SC

Germinal Beerschot speelde 0-0 gelijk tegen Marseille voor de Uefa Cup. De Antwerpse fusieploeg hield vrij goed stand. In de slotfase had Luciano wel twee keer hulp nodig van een medespeler om de nul op het bord te houden.

Het eerste kwartier was een schaakspel waar beide teams elkaar aftastten. De Zuid-Fransen toonden zich dan het eerst via een kopballetje van Giminez en een harde trap van Mendoza. In de 23ste minuut stak ook de thuisploeg de neus aan het venster met een afstandschot van Monteyne dat naast belandde. Niet veel later glipte Mendoza door de buitenspelval. De nukkige spits mocht alleen op Luciano afgaan, maar zijn lobje ging over. Oruma en Lamouchi waren de volgenden die gevaarlijk waren voor de bezoekers. De Kielse Ratten konden daar een knal van Öztürk op slag van rust tegenoverplaatsen. Die speelde in de plaats van Dosunmu, die op het laatste moment afhaakte.

Het eerste half uur van de tweede helft was kwalitatief minder. Op het uur stelde Hendrikx wel Carrasso op de proef. Germinal Beerschot speelde goed mee, tot Brys N'Diefi verving door Cavens. Een bizarre wissel, want de Kameroener speelde sterk en balvast, terwijl Cavens zich enkel liet opmerken door het niet aangaan van duels. Doordat de aanval de bal niet meer kon bijhouden, zette Marseille het laatste kwartier een slotoffensief in dat begon met kanonskogel van Oruma die maar net over zoefde. Vervolgens had Luciano moeite met een uithaal van Giminez. De Braziliaanse goalie moest in de eindfase rekenen op zijn teammakkers. Zo brachten Öztürk, op een buffelstoot van César, en Cvitanovic, op een kopbal van Koke, redding op doellijn nadat Luciano onder de bal was doorgegaan.

Germinal Beerschot bood vrij aardig weerwerk zonder echt kansen te creëren. Bovendien is door deze 0-0 alles nog mogelijk in de terugmatch.

Vooraf

Europa League