Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Arke Stadion
Twente verliest op dramatische wijze
Philippe Crols

FC Twente zal Nederland niet vertegenwoordigen op het kampioenenbal. De Tukkers werden door het Portugese Sporting Lissabon in de laatste minuut uitgeschakeld.

FC Twente keerder vorige week met een 0-0-gelijkspel terug naar Enschede. Het zat dinsdagavond ook al meteen op rozen. Na twee minuten kopte Douglas Franco Teixeira een hoekschop van Kenneth Perez in doel. De thuisploeg begon duidelijk met offensieve intenties, maar koos er na de snelle openingsgoal voor om de voorsprong te gaan verdedigen.

Sporting Lissabon kon geen gaatje vinden in de stevige organisatie van Twente. Pogingen van Yannick Djalo en Helder Postiga waren zowat het beste wat de Portugezen te bieden hadden. Hun schoten vanop afstand waren niet meteen gevaarlijk.

De bezoekers namen hoe langer hoe meer risico's en zo kon Twente counteren. Douglas kopte een goede vrijschop van Theo Janssen via doelman Rui Patricio in hoekschop en ook Blaise Nkufo (foto) was nog dicht bij de 2-0.

De beslissing bleef echter uit en in de laatste van vijf minuten extra tijd voltrok zich het doemscenario voor de Tukkers. Bij eeh hoekschop trok de bezoekende doelman mee naar voor. Hij kopte de bal via het been van Peter Wisgerhof tegen de touwen. Zo mag Sporting alsnog naar de laatste voorronde van de Champions League en wordt Twente naar de voorrondes van de Europa League verwezen.