Bart De Wever: "Nu hét moment om iets te doen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 436 reacties
Bart De Wever: "Nu hét moment om iets te doen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bart De Wever heeft op een persconferentie bevestigd dat Zulte Waregem volgend seizoen niet op het Kiel zal voetballen. "Al zijn er wel gesprekken geweest met Patrick Decuyper rond een Antwerps voetbalproject."

Het circus rond Zulte Waregem en de Antwerpse voetbalwereld draait hevig door. Nu heeft ook Bart De Wever ontkend dat Essevee volgend seizoen in het Olympisch Stadion voetbalt. Al heeft de burgemeester wel een interessant gesprek gevoerd met Patrick Decuyper.

“Dat ging in de eerste plaats over het spelen van de Europese wedstrijden van Zulte Waregem op het Kiel”, aldus het boegbeeld van N-VA. “Maar net zo goed uitte Decuyper zijn frustratie over het feit dat er steeds meer jonge voetbaltalenten wegtrekken uit België. Het is ook de bedoeling om daar een mouw aan te passen. Bovendien hebben we ook van gedachten gewisseld rond een Antwerp voetbalproject.”

Toch wil De Wever het Antwerps voetbal helpen in de impasse. “Ik hou dan wel niet van voetbal, maar ik hou wel van mijn stad”, vervolgt een profetische burgemeester. “En voetbal is simpelweg volksport nummer één. Het is nu hét ideale moment om iets doen. Voor alle duidelheid: ik ben niet de man die zelf een club bouwt, maar iemand die de juiste mensen bij elkaar kan brengen.”

Om een overkoepelende Antwerpse club op te richten heb je een stamnummer nodig. En net daar kwam Zulte Waregem piepen in het plaatje. “Ik sluit niets uit. Er zijn namelijk nog genoeg stamnummers in Antwerpen. Ook met de mensen van Royal Antwerp FC had ik al een constructief gesprek. Zulte Waregem? Er is eerder een groot voetbalproject op til in Zuid-West-Vlaanderen (De Wever doelt op een mogelijke fusie tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk, nvdr.).”

Ook de bouw van een nieuwe voetbaltempel kwam aan bod. “Een stadion komt er pas als er een topclub in Antwerpen is. We moeten het paard dus niet voor de kar spannen. Maar de gebeurtenissen van de voorbije dagen hebben weinig goeds gedaan aan het project. Maar in het slechtste geval staan we na één juni gewoon waar we nu staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties