Antwerp en Beerschot-Wilrijk brengen meer volk op de been dan topclubs

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 155 reacties
Antwerp en Beerschot-Wilrijk brengen meer volk op de been dan topclubs
Foto: © SC

Antwerp werd in Westerlo gesteund door maar liefst 2.880 bezoekende supporters. Beerschot-Wilrijk nam 955 supporters mee naar FC De Kempen. Een vergelijking: Anderlecht mobiliseerde 852 man voor de match op Bergen, dat alles berekende Gazet Van Antwerpen.

Dat er een nieuwe dynamiek zit in het Antwerpse voetbal is duidelijk, maar toch moet het één en ander gekaderd worden. Tegenstanders van Antwerp en Beerschot-Wilrijk verzetten doorgaans hemel en aarde om zo veel mogelijk bezoekende fans toe te laten. Zeker in eerste provinciale is een wedstrijd tegen Beerschot-Wilrijk een financiële hoogdag voor de thuisploeg.

Komt daarbij dat in eerste nationale de meeste ploegen hun stadion wel vol krijgen en dus minder tickets beschikbaar stellen voor bezoekende fans. De eersteklasser met het meeste steun was dit weekend overigens KV Mechelen, ook al uit de provincie Antwerpen, op bezoek bij KV Oostende. Zij werden gesteund door 1.085 supporters.

Beerschot-Wilrijk wordt normaal gezien ook door meer dan 2.000 supporters gesteund, maar door een protestactie tegen een straatverbod bleef een groot deel dit weekend thuis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties