Hasi tempert: "We staan nergens, want we hebben nog alles te bewijzen"

Hasi tempert: "We staan nergens, want we hebben nog alles te bewijzen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Besnik Hasi zou heel erg verrassend uit de hoek komen als hij iets verandert aan het team dat zondag Club Brugge versloeg. In Lokeren gaat paars-wit nu op zoek naar de eerste uitwinst in vijf maanden (!). En dat bij een team dat al twee keer de betere bleek te zijn.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht leeft wel met een iets geruster hart naar de confrontatie toe na de prestatie tegen Club. Maar ook met de nodige voorzichtigheid, want uitmatchen zijn niet de dada van paars-wit dit seizoen. "Met dezelfde elf? Dat zullen we morgen (vrijdag) zien", opende Hasi. "Ik was natuurlijk heel tevreden over de ploeg en zou graag een aantal wedstrijden na elkaar met dezelfden spelen. De spelers hebben een boost gekregen na Club, maar op verplaatsing hebben we wel nog alles te bewijzen."

"Onszelf een kans gegeven"

Hasi benadrukt wel dat er nog een lange weg te gaan is. "De spelers tonen ambitie, maar we staan nog nergens. We hebben onszelf een kans gegeven door zelf te winnen en de resultaten uit de andere wedstrijden. Maar dat vraagt om bevestiging. We hebben al een paar maanden geen twee matchen na elkaar gewonnen. Ons voordeel is wel dat we nu de anderen eens onder druk kunnen zetten omdat we op vrijdag spelen."

Op Lokeren zijn er met Mitrovic, Vanden Borre en Mbemba een aantal belangrijke spelers die hun vijfde geel kunnen pakken. "Maar ik ga niet vragen om zich in te houden. Als je grinta vraagt aan je spelers kan dat ook niet. Een probleem als Mbemba zijn vijfde pakt? Dan zoeken we oplossingen. Dendoncker gaat niet mee naar Dallas met de U21 omdat hij er voor gekozen heeft om een oefeninterland te spelen. Hij is een alternatief, maar zo hebben we er nog. En dat hoeft niet per se Cheikhou uit het middenveld wegtrekken zijn."

"Speelde al langer met het idee om Cheikhou op het middenveld te zetten"

Want daar doet de Senegalees blijkbaar wonderen. "Ik speelde al langer met het idee om Cheikhou daar neer te zetten. Ik sprak er met hem over en hij vond het goed. Maar het vergt veel fysieke arbeid van hem en hij is al twee jaar niet meer gewoon om dat te doen. Maar ik verwacht dat hij gewoon de negentig minuten kan volmaken en indien niet wil ik hem zo lang mogelijk het volle pond zien geven", knikte Hasi. "Hij maakt het voor Tielemans makkelijker."

Vanavond zullen die twee alvast hun werk hebben tegen het ijzersterke middenveld van de Waaslanders. "Lokeren heeft een goeie ploeg met veel slimme jongens die tussen de lijnen lopen. Ze zijn moeilijk opzij te zetten. Ja, ik ken er nog wel wat mensen. Ik speelde zelfs nog samen met Killian Overmeire", aldus Hasi die bij Lokeren werd weggeplukt om assistent te worden bij Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties