Datum: 04/09/2014 20:45
Competitie: Vriendschappelijke interlands
Speeldag: Vriendschappelijk
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Mertens en Witsel trappen Rode Duivels voorbij zwijgzame kangoeroe's
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Mertens en Witsel trappen Rode Duivels voorbij zwijgzame kangoeroe's
Foto: © Photonews

De Rode Duivels hadden vanavond weinig moeite met Australië. Mathew Ryan moest zich omdraaien na treffers van Dries Mertens en Axel Witsel. Al moet het gezegd: heel overtuigend was het Belgische spel (nog) niet.

Cédric De Volder, Sander De Graeve en Aernout Van Lindt in Luik

De Rode Duivels startten vanavond hun EK-kwalificatiecampagne met een oefenpot tegen Australië. Voor de partij werden Daniel Van Buyten en Timmy Simons nog gehuldigd voor hun verdiensten in het vaderlandse shirt, terwijl Vincent Kompany zichzelf fit had bevonden na de opwarming. Met andere woorden: geen geschenkje voor Laurent Ciman op zijn Sclessin.

Ryan stond erbij en keek ernaar

The Socceroos startten ongelooflijk bitsig aan de wedstrijd. Meer zelfs: eigenlijk had Chris Herd al na drie minuten een rode kaart verdiend na een doodschop op het dijbeen van Axel Witsel. Een centimeterje of vijf meer centraal en Witsel Junior was er niet bij geweest op het WK 2034. Ook Dries Mertens en Kevin Mirallas mogen vanavond voor het indommelen nog blauwe plekken tellen.

Na een dik kwartier voetballen trapte Dries Mertens de 1-0 overigens met een vreemde bots over Mathew Ryan. De doelman van Club Brugge was enkele seconden voordien al verslagen op een pegel van Kevin De Bruyne, maar die poging spatte uiteen op de dwarsligger. Een feestje op Sclessin? Allemaal goed en wel, ware het niet dat enkele zelfverklaarde ‘fans’ het nodig vonden om Steven Defour bij elk balcontact op een fluitconcert te trakteren.

Dieselmotor?

Het moet gezegd: ook na de pauze hadden de Rode Duivels moeite om op toerental te komen. Vooral defensief lijkt er nog wat werk aan de winkel. Zo speelde Nicolas Lombaerts niet zijn beste wedstrijd in het nationale shirt. Een drama was het echter niet. In de eerste helft pakte Thibaut Courtois dan wel nog uit met een uitstekende redding op een inzet van Tim Cahill, maar na de pauze bleef de nummer één van Chelsea werkloos.

Een kwartiertje voor affluiten was het uitgerekend Axel Witsel die de geruststellende 2-0 voorbij Ryan knalde. De middenvelder was enkele weken geleden nog geschorst voor de wedstrijd tussen Standard en Zenit, maar mag zijn rentree alsnog op gepaste wijze vieren. Oh ja, Marc Wilmots gunde Ciman dan toch nog een kwartiertje. Het was geleden van tien oktober 2011 (tegen Duitsland, nvdr.) dat de verdediger nog eens mocht opdraven in het nationale shirt.

En nu op naar de fandag

Op die manier hadden de Rode Duivels amper problemen met The Socceroos. Eigenlijk kan je de Belgische prestatie perfect vergelijken met de nieuwe shirts. Slecht was het allemaal niet, maar we zagen toch een mindere versie dan op het WK. Door de onregelmatigheden in Israël staat er de komende dagen enkel nog een fandag op het programma. Misschien kunnen de Rode Duivels een caipirinha drinken op Copaca… het strand van Oostende?

Opstellingen

België België

  Speler G Beoordeel
Courtois Thibaut 90' 6
Alderweireld Toby 90' 6
Kompany Vincent 90' 5.3
Lombaerts Nicolas 78' 5
Vertonghen Jan 89' 4.7
Witsel Axel 90' 7.7
Defour Steven 63' 7.7
Mertens Dries 63' 6
De Bruyne Kevin 90' 7.7
Mirallas Kevin 62' 5
Origi Divock 81' 7
  Bank G Beoordeel
Januzaj Adnan 28' 5.7
Chadli Nacer A 27' 6
Nainggolan Radja 27' 7
Ciman Laurent 12' 6
Dembélé Mousa 9'  
Gillet Guillaume 1'  
Mignolet Simon -  
Gillet Jean-François -  
Carrasco Yannick -  
Hazard Thorgan -  
Lukaku Jordan -  

Australië Australië

  Speler G Beoordeel
Milligan Mark Daniel 87' -
Ryan Mathew 90' -
Herd Christopher 45' -
Wilkinson Alex 90' -
Sainsbury Trent 90' -
Davidson Jason 90' -
Jedinak Mile 90' -
Milligan Mark 90' -
Leckie Mathew Allan   87' -
Bresciano Mark 60' -
Oar Thomas Michael 60' -
Cahill Tim 72' -
  Bank G Beoordeel
Brillante Joshua 45' -
Halloran Ben 30' -
Luongo Massimo 30' -
Smith Bradley 18' -
Jurić Tomi 3'  
Valeri Carl 3'  
Jedinak Michael John -  
Langerak Mitchell -  
Wright Bailey -  
Herbeleef België - Australië

Vooraf

Vriendschappelijke interlands

 Vriendschappelijk