Reactie Mertens en Witsel de helden: de doelpunten ontrafeld

Mertens en Witsel de helden: de doelpunten ontrafeld
Foto: © SC

België won op Sclessin met 2-0 van Australië. Doelpuntenmakers van de avond waren Dries Mertens - met een frommelgoal - en Axel Witsel, die thuiskwam in Luik en zijn match bekroond met een prachtige volley.

Aernout Van Lindt in Luik

De 1-0 was er eentje van het frommelige type. Dries Mertens raakte de bal zo slecht dat hij over doelman Ryan kon botsen: "Ik maakte de 1-0 met wat geluk, maar een goal is een goal. Winnen was het voornaamste vandaag", aldus de goalgetter.

Ongeluksvogel van de avond in die fase: Matt Ryan, de doelman van Club Brugge en de Socceroos: "Die bal botste slecht. Ik kon er echt niets aan doen. Het is heel jammer, maar er valt niets aan te doen."

Een goal is een goal

Het tweede doelpunt was veel mooier: een volley van Witsel in de bovenste hoek van de goal. "Het is altijd leuk om te scoren", aldus Witsel. "We speelden gewoon een goede match, nu kunnen we zaterdag echt feesten. Daar hadden we geen zin in na België - Argentinië"

Ook Nacer Chadli - de man van de assist - was blij voor de goalgetter: "Ik ben echt blij voor hem dat hij hier bij zijn terugkeer naar Sclessin kan scoren. Ik probeerde naar hem een voorzet te geven en hij kan hem met links binnentrappen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties