Reactie Vertonghen: "Gevaarlijk, dat veld"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Vertonghen: "Gevaarlijk, dat veld"
Foto: © Photonews

Jan Vertonghen deed het goed tegen Australië op de linksachter. Hij ging vaak mee naar voor en was secuur achterin. Op de akker van Standard was het wel niet makkelijk voetballen.

Sander De Graeve in Luik

"We moesten niet per se winnen, maar we wilden wel iets laten zien. Het was een leuke wedstrijd, de Australiërs trokken ook ten aanval", aldus Vertonghen. Hard was het wel. "Zeker in de eerste helft speelden ze stevig. Het was opletten voor blessures, zeker op zo'n veld."

Sommige spelers namen zelfs extra maatregelen voor het veld. "Wanneer we er de eerste keer opliepen, leek het nog mee te vallen, maar na een paar minuten was het dramatisch. Het was gevaarlijk, een paar spelers hebben hun enkels extra verpakt om blessures te vermijden."

Axel en Steven hebben het goed gedaan

Wilmots wou wat veranderingen zien, de backs moesten hoger spelen en ook Witsel moest meer in en rond de zestien aanwezig zijn. "Dat heeft natuurlijk tijd nodig. Op het WK waren de backs ook al betrokken in de aanval. Witsel en Defour deden het goed vandaag. Dat infiltreren is ook één van de kwaliteiten van Axel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties