Nainggolan onder de loep: "Nieuw begin? Ik ben al tien keer opnieuw begonnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 70 reacties
Nainggolan onder de loep: "Nieuw begin? Ik ben al tien keer opnieuw begonnen"
Foto: © Photonews

Radja Nainggolan was enkele maanden geleden nog enorm teleurgesteld met zijn niet-selectie voor het WK. Gisteren liet Marc Wilmots hem een halfuurtje opdraven tegen Australië. Hoe deed de middenvelder van AS Roma het?

Cédric De Volder en Sander De Graeve in Luik

Radje Nainggolan wordt intussen op handen gedragen bij AS Roma, maar bij de nationale ploeg viel hij nog al te vaak naast de ploeg. De stevige middenvelder kwam na 63 minuten een uitgeputte Steven Defour vervangen en kon zich dus dertig minuten lang bewijzen. Hij begon aarzelend, maar kwam steeds beter in de wedstrijd.

Passing: 7/8 gelukt

De eerste bal die hij speelde, ging verloren. Na een tijdje kwam hij in zijn ritme. Van zijn zeven geslaagde passen waren er zes laterale. Zijn verticale pas, een beauty op Kevin De Bruyne, toonde dat hij ook splijtend kan spelen. Mooie cijfers.

Balrecuperatie: 1/2 gelukt

In de recuperatie zagen we hem vrij snel een overtreding maken. Zijn gelukte verovering was in principe ook een overtreding, maar als de ref het niet ziet, gaan we als Belgen niet klagen.

Afwerking: 1/1 schoten

Nainggolan speelde zich uitstekend vrij en kon één keer afdrukken, maar Mathew Ryan lag in de weg.

Conclusie: Meer van dat

Ook in onze ogen verdient de Antwerpenaar met Indonesische roots elke keer zijn selectie. "Of dit nu een nieuw begin voor me is bij de Rode Duivels? Ik ben al tien keer opnieuw begonnen, hé. Ik ben er nu gewoon bij en hoop dat het zo blijft. Ik vraag geen basisplaats, maar ben al tevreden met een selectie, hé."

Vraag geen basisplaats, hé

"Ook bij AS Roma presteer ik goed", besluit Nainggolan. "Dus ik veronderstel dat de rest dan wel zal volgen. Of de bondscoach nog iets heeft gezegd? Hij heeft me gefeliciteerd, maar dat deed hij bij alle alle spelers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties