Reactie Defour bijt van zich af: "Ik antwoord al enkele weken met de voeten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 234 reacties
Defour bijt van zich af: "Ik antwoord al enkele weken met de voeten"
Foto: © Photonews

Steven Defour had het vanavond niet onder de markt op Sclessin. De middenvelder van RSC Anderlecht werd getrakteerd op enkele fluitconcerten, maar kreeg uiteindelijk toch het merendeel van het publiek achter zich. "Steven heeft op het veld bewezen dat hij een modelprof is."

Cédric De Volder in Luik

Het Luikse publiek - lees: de fans van Standard - gaven hun voormalige aanvoerder alvast een warm welkom. Er weerklonk een fluitconcert bij elke baltoets van Steven Defour op Sclessin. Al moet het gezegd: de voorstanders van de middenvelder wonnen de slag om Luik uiteindelijk.

"Het was vreemd om bij mijn vervanging zelfs een applaus te krijgen", vertelt de nieuwbakken patron van RSC Anderlecht. "Het is natuurlijk niet leuk om uitgefloten te worden, maar de fans hebben ook gezien dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld, hé. Ik loop met vertrouwen te voetballen en daar heeft mijn transfer heel veel mee te maken. Maar het belangrijkste is nog steeds dat we deze wedstrijd winnen."

We wisten op voorhand dat er zou gefloten zijn. Voetbal is emoties, hé.

Nicolas Lombaerts was helemaal niet verrast met de reactie van het publiek. "We wisten op voorhand dat er gefloten zou worden. Tenslotte weten we allemaal hoe we er mee moeten omgaan, hé. Het zou mezelf alleszins niets doen. Voetbal is emoties, hé."

"Het was natuurlijk niet leuk voor Steven", is dan weer de mening van Toby Alderweireld. "Maar er was ook een groot deel van het publiek die wel zijn kant koos, hé. Maar hij heeft een enorm goede wedstrijd gespeeld en op het veld bewezen dat hij een modelprof is. Ik ben er trouwens zeker van dat die fluiters binnen enkele maanden opnieuw van zijn waarde zullen overtuigd zijn."

Net als afgelopen zondag op het veld van Club Brugge verloor Defour geen enkele bal. "Ik antwoord nu al enkele weken met de voeten. Al moet ik toegeven dat ik in de beginfase toch een beetje nerveus liep te voetballen. Maar die zenuwen verdwenen snel en het was dan ook geen probleem om meer risico in mijn spel te leggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties