Reactie Courtois: "Dit was een makkie"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Courtois: "Dit was een makkie"
Foto: © Photonews

Thibaut Courtois kreeg gisteren al bij al weinig werk. Hij pakte één moeilijke bal, maar verder konden de Australiërs niet echt gevaarlijk worden. Courtois vond de Socceroos zwak voor de dag komen.

Sander De Graeve in Luik

"Dit was een makkie", aldus Courtois. "Het was niet de moeilijkste tegenstander, met alle respect voor Australië. We voetbalden enkele mooie kansen bij elkaar, ook al lag het veld er echt niet goed bij." Na de koffie was het inderdaad minder. "Er slopen meer en meer slechte passen in het spel en we haalden de voet van het gaspedaal. We wilden af en toe te ingewikkeld spelen", vond de nationale doelman.

Courtois toonde zich paraat op de enige grote kans van de Aussies. "Verdedigend stonden we er. In zo'n wedstrijd weet je dat je misschien maar één of twee ballen moet pakken, dus je moet steeds geconcentreerd blijven. Dat heb ik gedaan."

De Spanjaarden en Brazilianen helpen me om me thuis te voelen bij Chelsea

De lange doelman staat nu eindelijk onder de lat bij het team waar hij drie jaar geleden tekende. "Het is anders dan in Spanje, maar het gaat goed momenteel. Hopelijk kan ik blijven spelen. Of Mourinho veel met me praat? Dat niet. Ik ken hier vooral Diego Costa en Filipe van bij Atlético. Ook de andere Spanjaarden en Brazilianen hielpen me om me thuis te voelen bij Chelsea."

Courtois zet geen haast achter een contractverlenging, maar laat wel verstaan dat hij best wat meer mag verdienen. "Mijn manager en mijn vader houden zich daarmee bezig. Ik zit goed bij Chelsea. Ik zal wel wat meer gaan verdienen, het contract dat ik nu heb is immers datgene dat ik tekende toen ik pas van Genk kwam."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties